Vizesiz Suriye

Hadi gözünüz aydın, sayın hükümetimiz müjdeyi verdi, Türk vatandaşları Suriye’ye sadece pasaportla vizesiz giriş yapabilecek.

Gidip gezip görmek için, tatil yapmak için muhteşem bir ülke, dilerseniz El Nusra’nın çadır kampinglerinde kafa kesip, insan yakabilirsiniz, all inclusive, dilerseniz SDG’nin paket turlarıyla kalaşnikoflu roketatarlı köy baskınlarına katılabilirsiniz, açık büfe limitsiz mühimmat, dilerseniz Bedevi kamyonetleriyle Dürzi avına çıkabilirsiniz, dilerseniz İsrail’in işgal ettiği Golan tepelerine girip kurşuna dizilebilirsiniz, her şey dahil.

Üstelik, gidiş dönüş değil sadece gidiş bileti aldığınız için gayet ekonomik, çünkü dikkat ederseniz sayın hükümetimiz sadece vizesiz “giriş” müjdesi veriyor, “çıkış”tan hiç bahsetmiyor, gidişiniz oluyor ama, dönüşünüz pek olmuyor.

2002 yılıydı, ekim ayıydı, genel seçime sadece bir hafta vardı, Galatasaray’ın şampiyonlar ligindeki Brugge maçı için arkadaşlarla birlikte Belçika’ya gitmiştik, izledik, dönüyoruz, Brüksel Havalimanı’ndayım, pasaport kontrolünde sıradayım, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin vatandaşları kendilerine ait kapıdan şakır şakır geçiyor, Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerin vatandaşları, bizler, kuyrukta, kuzu gibi bekliyoruz. Hemen önümde ünlü bir politikacı vardı, yanında monşer kılıklı biri vardı, laflıyorlardı, sohbetlerinden anlıyorum ki, o monşer kılıklı arkadaş Brüksel Büyükelçiliğimiz’de görevli bir memurdu, politikacıyı uğurlamaya gelmişti, hattızatında efenim filan diyerek yıkama yağlama yapıyordu. Malum, çenemi tutamam, hafifçe öne doğru eğildim, “beyefendi, Türkiye’de bakanlık bile yaptığınız için soruyorum, daha ne kadar bu kapılarda sürüneceğiz?” dedim, o zamanlar köşe yazarı değilim, haliyle beni tanımıyor, gülümsedi, “çok yakında” dedi, “çok yakında biz iktidara gelince, bu çirkin muameleden kurtulacağız” dedi. E ben de gülümsedim haliyle, “umarım” dedim, “çok gördük sizin gibi diyenleri, bakalım, bir de sizi görürüz” dedim. Gene gülümsedi, “görürsünüz” dedi.

Abdullah Gül’dü o.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Papa İznik’te Barzani Cizre’de 02 Aralık 2025 | 440 Okunma E hani piroydu? 26 Kasım 2025 | 628 Okunma Barış treni! 25 Kasım 2025 | 438 Okunma İmralı yolcuları 21 Kasım 2025 | 478 Okunma Kabristan cumhuriyeti 19 Kasım 2025 | 394 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar