Saya saya bitiremedikleri Maltepe’de hangi sonuç çıkacak?

Seçim bitti, İstanbul hariç büyükşehirlerde kazananlar mazbatasını alıp iş başı yaptı bile. İstanbul ise hem Büyükçekmece'ye hem de Maltepe'ye takılıp kaldı. YSK oyları yeniden sayarken, Yılmaz Özdil gibi kalem erbabı da boş durmuyor, tahmin yürütüyor. Ayrıntılar Özdil'in yazısında.

Gene böyle bir Nisan ayıydı.
10 sene önce…
Profesör Türkan Saylan’ın evi basıldı.
Bütün semt polis ablukasına alındı.
Yedi saat arama yapıldı.
Güya suç delillerine suçüstü yapılıyordu.
Yandaş medya salyalarla saldırıyordu, “terörist, darbeci, misyoner, Amerikan ajanı, dinsiz, fahişe, lezbiyen” olduğu yazılıyordu.

Oysa… Ömrünü cehaletle mücadeleye adayan Profesör Türkan Saylan, Atatürk ilkelerini ve devrimlerini korumak ve yüceltmek amacıyla kurulan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin başkanıydı, 36 bin kız çocuğumuzun hayatına dokunmuştu, okumalarını, meslek sahibi olmalarını sağlamıştı, 30 bin üniversite öğrencisine burs veriyordu, 28 kız yurdu yaptırmıştı, 56 okul yaptırmıştı, Kardelen projesiyle, Baba Beni Okula Gönder projesiyle toplumsal bilinci artırmıştı.

Maşa olarak kullanılan polisler, evinin odalarını eşyalarını didik didik ederken, o kocaman yürekli narin kadın, ruhumuza açılan çiçekli penceresine çıktı, gülümseyerek el salladı…
“Demokrasi kazanacak” dedi.
“Hukuk kazanacak” dedi.
“Bana yapılanlara kızmam, hiç aldırmam ama, Türkiye’yi bu kadar küçük düşürmeye kimsenin hakkı yok” dedi.
“Hırsızlığa, yolsuzluğa, üçkağıtçılığa, sömürüye muhalifiz, biz onurumuzla yaşıyoruz” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.345 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.112 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.726 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.033 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum