Ölmeme günü...

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, "Ölmeme günü" yazısıyla, AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un "“Türkiye İstatistik Kurumu'na güvenmeyeceksin de, masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin” sözlerine cevap veriyor. Yılmaz Özdil, rakının vatan sevgisi olduğunu, TÜİK'in yalan söylediğini ancak rakının yalanı kaldırmadığını savunuyor.

Akp genel başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Türkiye İstatistik Kurumu'na güvenmeyeceksin de, masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin” diye sordu.

Cevap veriyorum, evet.

Çünkü, Tüik için aynı şeyi söylemeyiz ama, rakı vatan sevgisidir…

İki tek attığında noolacak bu memleketin hali diye kafa yorulması, ondandır.

Tüik verileriyle yalan söyleniyor, Tüik ciddiye alınmadığı için, yalandan kimse ölmüyor… Ama rakı ciddi iştir, yalanı kaldırmaz, sahtesine denk gelirsen, ölürsün.

Sahte dindar ol mesela, Allah ile aldat, her mevkiye gelirsin, ama sahte rakı içersen, her yer karanlık, doooğru, pir nur o mevki!


Rakı hesap işidir, kesene uygunsa içersin, hesabı ödersin, içmezsen, tek kuruş ödemezsin… Ama Tüik öyle mi? Tüik'in bedelini istese de istemese de, asgari ücretli de öder, emekli de öder, memur da öder.

Rakı sofrasında teklif vardır, ısrar yoktur, ister içersin, ister içmezsin, kendin bilirsin… Tüik metazori değil midir?

Türkiye, rakıdır.

Rakı, Türkiye'dir.

İnanmıyorsan gel, laboratuvarda deney yapalım…

İlk gördüğünde, şişedeki su gibi berraktır, halbuki, su ilave ettiğinde, aniden sisli-puslu hale gelir, artık dışardan bakınca içini göremezsin, arkasını göremezsin. Anlayabilmen için, kavrayabilmen için, hissetmen lazım, hissetmek için, dışardan ahkam keserek olmaz, içine girmen lazım.

Türkiye hakkındaki gerçekler, işte ancak bu yolla anlaşılabilir.

Ve işte bu yüzden, Türkiye'yi asla anlayamıyorsunuz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.345 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.112 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.726 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.033 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar