İster gül ister ağla

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in bugünkü (02.11.2022)''İster gül ister ağla'' başlıklı yazısı.

Varlığıyla onur duyduğum arkadaşım Ümit Zileli, kitap fuarı’na katılmak üzere İstanbul’dan İzmir’e uçtu, kapılar açılır açılmaz polisler bindi, inmesi bile beklenmeden, uçakta gözaltına alındı.

Havalimanındaki polis merkezine götürüldü, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatıldığı anlaşıldı.

Halbuki, kendisine tebligat gelmemişti, soruşturmadan filan haberi yoktu. Ama… Tebligata cevap vermediği, savcılığa ifade vermeye gitmediği gerekçesiyle, yakalama kararı çıkarılmıştı.

Neyse ki, hem polisler iyiniyetliydi, hem İzmir’deki savcı anlayışlıydı, kitap fuarından sonra İstanbul’a döner dönmez Anadolu Adliyesi’ne gidip ifade vermesi sözüyle, serbest bırakıldı.

Duyar duymaz aradım tabii.

– Kardeşim geçmiş olsun.

– Sağol kardeşim.

– Hangi cumhurbaşkanına hakaret ettiğini söylediler mi?

– Nasıl yani!

– Yani yerli ve milli cumhurbaşkanımıza hakaret ettiğin için mi yakalamışlar, yoksa başka cumhurbaşkanı için mi?

Çünkü…

Varlığıyla onur duyduğum bir başka arkadaşım Nihat Sırdar, Türkiye'nin en başarılı ve en çok dinlenen radyo programcısı…

Yedikule'de güzel bir sofra akşamından evine dönerken, Kavacık'ta trafik kontrolüne denk geliyor, ehliyetini uzatıyor, şak… “Hakkınızda yakalama kararı var, sizi şöyle ekip arabasına alalım” deniyor.

Hayrola filan diye soruyor ama, nafile, neden yakalandığı kendisine söylenmiyor, apar topar gözaltına alınarak, karakola götürülüyor, nezarethaneye atılıyor.

Geceyarısı saat dört oluyor.

Mevzu anca anlaşılıyor.

Meğer, bir süre önce sabah programında bir yorum yapmış, Eskişehir'de yaşayan yedi kişi bu yorumdan rahatsız olmuş, söz konusu yayından dört gün sonra Cimer'e, yani cumhurbaşkanlığı iletişim merkezi'ne şikayet etmişler, cumhurbaşkanına hakaret edildiğini söylemişler, Cimer şikayeti ciddiye alarak, adalet bakanlığına iletmiş, işlemler ışık hızıyla ilerlemiş, cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla savcılık soruşturması başlatılmış, tebligat gönderilmiş, derhal savcılığa gelip ifade vermesi istenmiş.

Ama…

Tebligat, Nihat'ın son çalıştığı radyo kanalına gönderilmiş.

Nihat o radyo kanalından ayrıldığı için, o radyo kanalı da Nihat'tan intikam almak istediği için, Nihat'a haber verilmemiş.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.352 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.118 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.038 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar