İkinci el cumhuriyeti

Tee 17 yaşımdan beri, İzmir’de gazeteciliğe başladığım günden beri alışkanlığımdır, ekonominin nabzını tutmak için İkiçeşmelik’i dolaşırım ben.Virane...

Tee 17 yaşımdan beri, İzmir’de gazeteciliğe başladığım günden beri alışkanlığımdır, ekonominin nabzını tutmak için İkiçeşmelik’i dolaşırım ben.

Virane sokaklarında cami/havra/kilise yanyanadır, Dario Moreno da ordan çıktı, Kibariye de, Sabetay Sevi’nin evi de oradadır, İsmet İnönü’nün dünyaya geldiği ev de, Adnan Menderes’in çocukluğu da orada geçti, Süleyman Ferit Eczacıbaşı da orada büyüdü, taçsız kralımız Metin Oktay futbola orada başladı. Sefarad kültürünün boyoz’umuzu icat ettiği adrestir İkiçeşmelik… İzmir’i vatan edinen Kırım Türklerinin gevrek’imizi icat ettiği yerdir. Hayatı kırmızı karanfil gibi saçına takan roman kadınlarının muhitidir. Şehrin nehridir, şehir önünden akar. Uzaktan bakarsan tekin değildir, yakından tanırsan insanlığın imbiğidir, bazen emniyetin bile ruhu duymaz ama, İkiçeşmelik’in haberi olmadan İzmir’de kuş uçmaz.

Hani “feleğin çemberi” denir ya… İkiçeşmelik’ten geçtiğinde, aslında işte o feleğin çemberinden geçmiş olursun.

Ve, çok önemli bir başka özelliği vardır… Cici Park’tan Mezarlıkbaşı’na inene kadar, sağlı sollu spotçularla doludur, neredeyse 100’e yakın spotçu dükkanı vardır.

İkinci el...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.350 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.116 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.037 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar