Gençler bıktı usandı

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in bugünkü (29.11.2022)''Gençler bıktı usandı'' başlıklı yazısı.

18-35 yaş grubu gençlerimizle ilgili araştırma yayınlandı.

Her 10 gencimizden 9'u mutsuz.

Her 10 gencimizden 8'i, yarınımız bugünden daha kötü olacak diyor.

Her 10 gencimizden 8'i, mevcut siyasi partiler ülke sorunlarını çözemez diyor.

Gençlerimizin en büyük hayali bu ülkeden çekip gitmek… Değiştirme imkanınız olsa neyi değiştirirdiniz diye soruluyor, her 10 gencimizden 3'ü “ülkeyi” diyor.

18-35 yaş grubu gençlere “y” ve “z” kuşağı deniyor.

Kuşaklar arasındaki farklılığı en fazla hisseden yaş grubu, onlar…

Bireysel özgürlüklerini önemsiyorlar, ailelerini hiç şüphesiz seviyorlar ama, ebeveynlerinden bağımsız olmak istiyorlar.


Bir ömür boyunca para, tapu, mal mülk biriktirmek için yaşamak istemiyorlar, güzel yaşamak istiyorlar, güzel yaşamak için “yeterince çalışmak” istiyorlar. Bu nedenle, ya bir an önce yönetici olmak için çok sık iş değiştiriyorlar, ya da kendi işlerini kurmak istiyorlar.

Ebeveynleri, yani x kuşağı eşeği sağlam kazığa bağlamayı severken, onlar gemileri daha kolay yakıyor, iş bulmadan bile işten ayrılabiliyor.

Ebeveynlerine göre çok daha iyi eğitimliler, çok daha gerçekçiler, küt diye söylüyorlar, gerekirse acımasızca eleştiriyorlar, kendi kendilerini kandırmıyorlar.

Höt zöt otorite sevmiyorlar.

Kurallara kesinlikle ve istisnasız riayet ediyorlar, ama, kendilerine abuk sabuk mantıksız kural dayatılmasına katlanamıyorlar.

Saçmalığa tahammül edemiyorlar, kendilerinden yapılması istenen bir işin saçma olup olmadığını mutlaka sorguluyorlar, yapılmaya değer olup olmadığı, onlar açısından hayati önem taşıyor.

x kuşağı sevmese bile saygı duyarken, onlar sevmezse saygı duymuyor.

Sporu illa sporcu olmak için değil, bireysel beklentiyle, sağlıklı yaşam için yapıyorlar, zorunluluk olarak değil, yaşam biçimi olarak benimsiyorlar.

Sanata illa kültürlü olmak için değil, akranları arasındaki rekabet nedeniyle yaklaşıyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.333 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.105 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.823 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.715 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.024 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar