Eskimeyen vaat

Sözcü Gazetesi Yazarı Yılmaz Özdil'in bugünkü (12.05.2022)''Eskimeyen vaat'' başlıklı yazısı.

Asrın liderimiz yine “inşaat müjdesi” verdi, yüzde sıfır bilmemkaç faizle konut kredisi dağıtacaklarını açıkladı.

Millet ucuz ekmek kuyruğundayken hâlâ inşaattan bahsediyor filan deniyor ama, asla küçümsenmemesi gereken bir vaattir bu.

Çünkü…

Nerede bir inşaat çukuru varsa, nerede temel kazısı yapan bir iş makinesi varsa…

Sayın ahalimiz girmesin diye inşaat sahalarını yüksek panolarla duvar gibi çeviri…

Hiç unutmuyorum, Ankara metrosunun inşaat çalışmaları sırasında özel iskele kurup “seyir terası” yapmışlardı, sayın ahalimiz seyir terasına çıkıyor, inşaat kazısını sindire sindire seyrediyordu.Televizyonda ana haber merkezi yönettiğim dönemde mesela, kentsel dönüşüm kapsamında beş katlı eski bir binanın yıkım çalışmasını canlı yayında ekrana getirmiştim, kepçe raket gibi yükseliyor, binaya vuruyor, duvarlar gürültüyle yıkılıyor, toz duman kalkıyor filan, bütün olan biten buydu, izlenme rekoru kırdı!Ertesi akşam ana haber bülteninde, bu büyük habercilik başarısını (!) kaçıranlar için tekrar yayınladım, banttan tekrarının özeti bile aynı oranda izlendi. Yıkım yaptırdığımız bina meşhur oldu, İstanbul'un değişik semtlerinden gelip, yıkım sahasını inceleyenler oldu.

İnşaat dedin mi, sayın ahalimiz için akan sular durur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.345 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.112 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.726 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.033 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar