Efes

Bence inadına yapıyorlar kardeşim…

25 yıl önceydi.

Efes Pilsen, Koraç Kupası'nı kazandı.

Avrupa'da kupa kazanan ilk Türk takımı oldu.

Efes Pilsen'in fabrikası İstanbul Bahçelievler'deydi, muhitin takımıydı, Bahçelievler belediye başkanı “kupayı Türkiye'ye getirin, ilçenin en güzel yerine heykelinizi dikeceğim” diye söz vermişti.

Kupa kazanılınca heykeli hazırlattı. Gökyüzüne uzanan iki el, parmak uçlarında yarısı kesilmiş bir basketbol topu figürüydü, hem ribaund mücadelesini, hem de havaya kaldırılmış kupayı sembolize ediyordu.

Temeli atıldı, kaidesinin betonu döküldü, yanına da dikilecek olan heykelin dev fotoğrafı asıldı, beton kuruyunca üstüne oturtulacaktı.

O gece…

İstanbul büyükşehir belediyesinin ekipleri geldi, “ana caddeler bizim yetkimizde, bizim iznimiz olmadan böyle bir şey yapamazsınız” diyerek, kaideyi söktüler, kamyona yüklediler, götürdüler.

Bahçelievler belediye başkanı telefona sarıldı, büyükşehir belediye başkanını aradı, “niye böyle bir şey yaptınız?” diye sordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.342 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.110 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.724 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.031 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar