Demokrasi kumbarası

Rahmetli babam her kurban bayramında “dinsiz” ilan edilirdi...

Çünkü, kendisi gibi “dinsiz” ilan edilen komşularımız Orhan amca ve Sabri amcayla birlikte bütün mahalle sakinlerini bayram namazında tembihler, bizimki dahil, hepsinin kurban derilerini mahalledeki parkta toplar, cebinden para harcayarak kilo kilo tuzlar, Türk Hava Kurumu’na ait kamyonetin gelmesini beklerdi.
Bazen neredeyse hava kararıncaya kadar, akşamüstü saatlerine kadar sürerdi nöbetleri… Türk Hava Kurumu kamyoneti anca gelirdi. Derileri başkası kapmasın diye tuvalete bile sırayla giderlerdi.
Bu arada, tarikatlerin cemaatlerin dinci derneklerin badem bıyıklı elemanları vızır vızır dolaşırdı sokaklarda… Türk Hava Kurumu’nun kamyoneti gelene kadar en az yirmi defa tur atarlardı.
Ve, mahallenin kurban derilerini kendilerine kaptırmayan, ısrarla Türk Hava Kurumu’na bağışlayan babalarımıza “dinsiz” derlerdi.

Türk Hava Kurumu, milli gururumuzdu, Atatürk’ün emanetiydi.

Sonra bunlar iktidara geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.335 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.105 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.825 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.720 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.025 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar