Abdülhamid’in gelini, Hanedan’ın son reisinin eşi: Atatürk’ü inkar edenler Türküm dememeli, Osmanlıyım dememeli

Cumartesi akşamı saat 20 suları, telefonum çaldı. Arayan “Zeynep Osman”dı. Padişah Abdülhamid’in gelini, Hanedan’ın reisi ve sarayda dünyaya gelen son şehzade Osman Ertuğrul’un eşi, prenses Zeynep...

Cumartesi akşamı saat 20 suları, telefonum çaldı.
Arayan “Zeynep Osman”dı.
Padişah Abdülhamid’in gelini, Hanedan’ın reisi ve sarayda dünyaya gelen son şehzade Osman Ertuğrul’un eşi, prenses Zeynep Osman.

“New York’tan şimdi geldim, Şadiye Sultan meselesiyle alakalı açıklama yapmak istiyorum” dedi.
Canının çok sıkkın olduğu ses tonundan belliydi.
“Ne zaman nereye isterseniz geleyim” dedim.
“Salı günü saat 16’da Pera Palas’ın çay salonu” dedi.
“Hay hay” dedim.

Prenses Zeynep Osman’la ilk kez 2004 yılında tanışmıştım.
O dönem atv haber’i yönetiyordum.
Osmanlı soyundan değerli arkadaşım Neslişah Evliyazade’den rica etmiştim, beni kırmayıp aracı olmuştu, rahmetli Osman Ertuğrul’u Türk televizyon tarihinde ilk ve son kez canlı yayına çıkarmıştım.
Osman Ertuğrul, Abdülhamid’in torunuydu, Abdülhamid yaşarken Yıldız Sarayı’nda dünyaya gelmişti, Osmanoğullarının 34’üncü erkek üyesiydi, Hanedan’ın reisiydi, saltanat devam etseydi Dördüncü Osman veya Birinci Ertuğrul adıyla padişah tahtına oturacaktı.
10 yaşındayken sürgüne gönderilmiş, Viyana’da eğitim almış, babasıyla birlikte ABD’ye yerleşmiş, 70 yıl Türkiye’yi görememiş, 2004 yılında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmuştu. Türkiye’ye gelir gelmez kendisini ekrana davet etmiştim, lütfedip kabul etmişti.
Osmanlı Hanedanı’nın reisi sıfatıyla, tarihte ilk kez kamuoyuna seslenecekti, ne diyeceği dünya çapında merak ediliyordu.
Saltanat devam etseydi Fatih Sultan Mehmet’in Kanuni Sultan Süleyman’ın tahtında oturacak olan Osman Ertuğrul, izlenme rekoru kıran canlı yayında kelimesi kelimesine şunları söylemişti:
“Türk olarak doğdum, Türk olarak öleceğim. Atatürk, Türk halkı için muhteşem bir liderdi. Ailemiz için çok kötü oldu ama, Türkiye kazandı, Türk millet kazandı. Mustafa Kemal olmasaydı, İstanbul olmazdı. Memleketi kurtarmanın tek şekli, Cumhuriyet’i kurmaktı. Ben dahil bütün Türkler, Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Vatanı O kurtardı. Atatürk olmasaydı, Allah bilir ne olurdu. Padişahlık, monarşi, hilafet, bunların hepsi geride kalmıştır, gençlerimiz laikliğe ve vatanın bütünlüğüne sahip çıksınlar. Atatürk olmasaydı, hiçbirimiz olamazdık.”

Evet…
Osmanlı Hanedanı’nın reisi kelimesi kelimesine bunları söyledi.
Türk basını bu tarihi canlı yayını yok saydı.
Unutulsun diye bir daha asla haber yapılmadı.
Osmanlı’yla Atatürk’ü birbirine düşman göstermeye çalışanlar, Osmanlı Hanedanı reisinin bu muhteşem sözlerini sansürledi, kararttı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın 10 Mart 2023 | 7.346 Okunma Çok muhabbet tez ayrılık 07 Mart 2023 | 7.114 Okunma Sözcü Televizyonu 21 Şubat 2023 | 3.827 Okunma Tercih, her şeydir 19 Şubat 2023 | 8.727 Okunma Üç oda bir tabut 18 Şubat 2023 | 4.034 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar