Yol-İş’i kim soydu?

Yol-İş Sendikası’nın muhasebe müdürü Mahmut Ballıktaş bana yıllar önce bazı faturaların fotokopilerini vermişti. Sağolsun; böylece sendikacılık hareketimizin bir yönünün kayda...

Yol-İş Sendikası’nın muhasebe müdürü Mahmut Ballıktaş bana yıllar önce bazı faturaların fotokopilerini vermişti. Sağolsun; böylece sendikacılık hareketimizin bir yönünün kayda geçirilmesine önemli katkılarda bulundu. Bazı sendikalardaki yanlış uygulamalar gündeme geldiğinde, ben hep bu faturaları hatırlarım.

2004 yılı Mart ayında Ankara’da bir miting vardı. Yol-İş Sendikası üyeleri de bu mitinge katılacaktı. Yol-İş Samsun 2 Nolu Şubesi de, üyelerini Ankara’ya getirmek için kendi faaliyet sahası içindeki illerde otobüs şirketleriyle görüşerek arabalar kiraladı. Arabaların parasını da ödeyerek fatura aldı.

Bizim mevzuatımızda en tehlikeli işlerden biri, sahte fatura vermek/almak ve fatura üzerinde tahrifat yapmaktır. Maliyeciler yakaladılar mı, doğru mahkemeye ve oradan cezaevine gidersiniz. Akıllı hiçbir muhasebeci bu yola başvurmaz. Hırsızlığın bile bir adabı, bir inceliği vardır. Fatura üzerinde tahrifat yapmak, soyacağınız evin kapısını çalıp içeri girmeye benzer. Bu kadar tehlikelidir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 148 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 79 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 270 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar