Uluslararası sendikal örgütler ne yapıyor?

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı 2-5 Ekim 2017 günleri İstanbul’da toplanacak. Bu toplantı önemli mi? Hayır. Uluslararası Çalışma...

Uluslararası Çalışma Örgütü’nün (ILO) 10. Avrupa Bölge Toplantısı 2-5 Ekim 2017 günleri İstanbul’da toplanacak.

Bu toplantı önemli mi?

Hayır.

Uluslararası Çalışma Örgütü her yıl dünyanın çeşitli bölgelerinde bu tür toplantılar yapar. Bu toplantıların hemen hemen hiçbir etkisi olmaz.

Emperyalist ülkelerin bazılarının sendikaları ve onların kontrolündeki uluslararası sendikal örgütler, Türkiye’de son dönemde demokrasi, işçi hakları, örgütlenme özgürlüğü konularında yaşanan sorunları protesto etmek amacıyla, bu toplantıyı boykot ediyorlar. Türkiye’den de bu toplantıyı boykot eden bir örgüt var.

EMPERYALİST ÜLKELERİN SENDİKALARINDAN HAYIR GELMEZ

Eğer bu örgütleri ve hatta bu örgütler adına açıklama yapan kişileri tanımıyorsanız, bu tavrı “işçi sınıfının enternasyonalist dayanışması” olarak algılayabilir ve alkışlayabilirsiniz.

Eğer bu örgütleri tanıyorsanız, bu eylemin, emperyalistlerin Türkiye’ye yönelik saldırısının bir aracı olduğunu bilirsiniz.

Türkiye’de AKP’nin sendikal hak ve özgürlükler konusundaki olumsuz tavrını, işçi haklarına yönelik tehditlerini biliyoruz. Ancak emperyalist ülkelerin işçi sınıflarını ve sendikalarını da biliyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar