Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? 1994 Mart broşürü

Türkiye’de 27 Mart 1994 tarihinde yerel yönetim seçimleri yapılacaktı. Türk-İş bu seçimler öncesinde siyasal partiler karşısında tutarlı bir tavır alarak, bağlı sendikaların üyelerine, siyasi...

Türkiye’de 27 Mart 1994 tarihinde yerel yönetim seçimleri yapılacaktı. Türk-İş bu seçimler öncesinde siyasal partiler karşısında tutarlı bir tavır alarak, bağlı sendikaların üyelerine, siyasi partilerden hesap sorulması çağrısı yaptı. Türk-İş, 1994 yılı Mart ayı başında bir broşür bastırarak tüm yurtta dağıttı. Siyasi Partilerden Hesap Sor! isimli broşürde Türk-İş’in temel ekonomik, siyasal ve toplumsal konulardaki görüşleri dile getiriliyor, siyasi partilere çeşitli sorular soruluyordu. Broşürün bazı bölümleri aşağıda sunulmaktadır:

SİYASİ GÜCÜNÜ KULLAN!

“27 Mart 1994 tarihinde yerel seçimler yapılacaktır. Yerel seçimlerde tüm çalışanlardan, emeklilerden ve işsizlerden oy isteyecek olan siyasi partiler, bizi ilgilendiren tüm konulardaki programlarının, uygulamalarının ve çabalarının hesabını vereceklerdir. (...)
“Türk-İş, işçi sınıfımızın üretimden gelen gücünü geçtiğimiz yıllarda etkili bir biçimde kullanmıştır. Türk-İş’in temsil ettiği kitlenin bir de seçmen olarak gücü, siyasi alanda gücü vardır.
“Türk-İş, doğrudan temsil ettiği kitlenin ve kendisine destek verenlerin siyasi gücüyle, iktidarları muhalefet, muhalefetleri iktidar yapacak güçtedir; bu alandaki gücünü yetkili organlarında alınan kararlar doğrultusunda, gün geçtikçe daha da artırmaktadır. (...) 

VERGİ ADALETİ, ÖZELLEŞTİRME, TAŞERONLUK

“Ücretli çalışanların sırtındaki vergi yükünün azaltılması, ödediğimiz gelir vergisi oranlarının düşürülmesi ve dolaylı vergilerin azaltılması gibi isteklerimiz, ancak siyasi alandaki bağımsız gücümüzle gerçekleştirilebilir.
“Özelleştirme, taşeronlaştırma, yaygın işten çıkarmalar, yerli ve yabancı kaçak işçi çalıştırma, eve iş verme, fason üretim, işyerlerinin sendikasızlaştırma amacıyla küçültülmesi gibi uygulamalara karşı başarılı bir mücadele, ancak siyasi alandaki bağımsız gücümüzle hayata geçirilebilir. (...)

İŞÇİ SINIFININ BAĞIMSIZ SİYASİ GÜCÜ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar