Siyasi partinin ekonomik demokratik mücadelesi

Akıllı, tecrübeli, ihtiyatlı ve görmüş geçirmiş halkımız, onu cahil, aptal ve korkak zannedenleri utandıracak biçimde, mantıklı hareket eder. Bizim halkımızı öyle sadakayla veya inanç...

Akıllı, tecrübeli, ihtiyatlı ve görmüş geçirmiş halkımız, onu cahil, aptal ve korkak zannedenleri utandıracak biçimde, mantıklı hareket eder. Bizim halkımızı öyle sadakayla veya inanç bezirganlığıyla aldatamazsınız. Tabii ki ufak bir azınlık bu oyuna gelir ancak büyük çoğunluk bu konuda şerbetlidir.

Bir süredir Kemal Sunal filmlerini farklı bir gözle izliyorum. Bu filmlerin senaryolarını yazan(lar), halkımızın özelliklerini çok iyi kavramış. Bugün hâlâ birçok kanalda tekrar tekrar gösterilen ve büyük bir ilgiyle izlenen Kemal Sunal filmlerini hatırlayın. Hepsinde Kemal Sunal saf ve hatta aptal gibi gözükür ancak filmin sonunda hep kazanan Kemal Sunal’dır. Halkımız Kemal Sunal’da kendisini bulduğu için bu filmler bu kadar sevilir ve izlenir. Şeytanın en büyük numarası, kendisinin olmadığına inandırmasıymış. Halkımız da saf ayaklara yattığında, onu aptal, cahil ve korkak zannedenler hep yanılmıştır.

HALKIMIZIN SORUNLARI ARTIYOR

Halkımızın çok büyük çoğunluğunu, hayatını bir başka işyerinde çalışarak kazanan ücretliler oluşturmaktadır. Atatürk döneminde nüfusun yüzde 76’sı köylüydü. Günümüzde gelir getirici bir işte çalışanların yüzde 70’i ücretlidir. Ayrıca 6 milyonu aşkın işsiz var. Buna bir de işçi ve memur emeklilerini ekleyin. Türk milleti dendiğinde 1930’lu yıllarda köylülük anlaşılırken, günümüzde işçi sınıfı anlaşılmaktadır.

İşçi sınıfımızın sorunları artıyor. Ne yazık ki daha da artacak.

İnsanlarımız önce bu sorunlarına mevcut düzenin sınırları içinde çözüm arayacak. İşçilerin ücretlerinin satınalma gücü 1983-1988 döneminde yaklaşık üçte bire düşmüştü. Bahar Eylemlerini yaptılar. 1989-1991 döneminde işçilerin ücretlerinin satınalma gücü, 1980 yılı başlarındaki düzeyin iki katının üstüne çıktı. Sorunlar vardı; eylemler sayesinde sorunlar mevcut düzenin sınırları içinde giderildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 148 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 79 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 270 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar