Seçim sonuçlarını işçi sınıfı belirleyecek

Her ciddi siyasi parti iktidar olma niyeti ve çabasıyla yola çıkar. İktidar olmanın yolu da sandıktan geçiyor. Peki, seçim nasıl kazanılır? Diğer bir deyişle, milyonlarca insanın desteğini ve oyunu nasıl...

Her ciddi siyasi parti iktidar olma niyeti ve çabasıyla yola çıkar. İktidar olmanın yolu da sandıktan geçiyor. Peki, seçim nasıl kazanılır? Diğer bir deyişle, milyonlarca insanın desteğini ve oyunu nasıl alırsınız?

Türkiye artık işçileşti. Seçimleri kazanmak isteyen öncelikli olarak işçilerin oyunu almak zorunda.

2018 yılı Ocak ayı verilerine göre, Türkiye’de gelir getirici bir işte çalışanların sayısı 28 milyon. Bunların 19.1 milyonu işçi ve memur. Bunların dışında emekli, ev kadını ve öğrenci olarak gözüküp de bir işyerinde çalışan çok sayıda insanımız var. Ayrıca, bir başkasına ait işyerinde çalışmak için can atan 6 milyondan fazla işsizimiz var. Bütün bunlar hesaba katıldığında, Türkiye halkından veya Türk milletinden söz ediyorsak, artık işçilerin ve memurların büyük çoğunlukta olduğu bir kitle söz konusu.

FARKLILIKLAR KRİZLERDE GERİYE İTİLİR

İnsanların çeşitli kimlikleri veya aidiyetleri var. Herkes belirli bir etnik kökenden geliyor. Siyasi görüşler farklı. İnançlarda çeşitlilik söz konusu. Hemşehrilik ilişkileri önemli.

İşlerin iyi gittiği, ekonominin büyüdüğü, herkesin sorunlarını mevcut düzen içinde çözebildiği koşullarda, bu kimlikler önem kazanabilir ve hatta öne geçebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 148 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 79 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 270 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar