Pavyondaki konsomatris ücretini ödeyen sendika

Sendikaları güçlendirmenin yolu, bazı sendikalardaki pisliklerin üzerini örtmek ve böylece pisliğe bulaşmaktan değil, pisliklerin üzerine üzerine gitmekten geçiyor. Sendikacılık tarihinin ilginç pisliklerinden...

Sendikaları güçlendirmenin yolu, bazı sendikalardaki pisliklerin üzerini örtmek ve böylece pisliğe bulaşmaktan değil, pisliklerin üzerine üzerine gitmekten geçiyor.

Sendikacılık tarihinin ilginç pisliklerinden biri, pavyondaki konsomatrisin ücretini sendikaya ödetme uygulamasıdır.

“Bu kadar da olmaz” demeyin. Ben de önce öyle dedim; sonra bir sendikada daha neler neler olduğunu bir cd izleterek gösterdiler.

ARTİST ŞAMPANYASI

6 yıl kadar önce bir gün bir kişi ziyaretime geldi. Bana 6 tane faturanın fotokopisini gösterdi. Faturalar Türk-İş’e bağlı Çimse-İş Genel Merkezi adına kesilmişti. Faturalarda açıklama olarak duble rakı, meze, şarap yazıyordu. Üç faturada da “artist şampanyası” açıklaması vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar