Mustafa Kumlu’nun malvarlığı

Tarık Tekgözli’nin Hava-İş dizisini okurken aklıma gelen sendikacılardan biri de Mustafa Kumlu idi. Tes-İş Sendikası ve Türk-İş’in eski Genel Başkanı Mustafa Kumlu, birkaç yıl önce, Kayseri’de...

Tarık Tekgözli’nin Hava-İş dizisini okurken aklıma gelen sendikacılardan biri de Mustafa Kumlu idi. Tes-İş Sendikası ve Türk-İş’in eski Genel Başkanı Mustafa Kumlu, birkaç yıl önce, Kayseri’de Veteriner Fak. Hizmet Binası Blokları’nda eşinin adına Sevim Kumlu Camii ve torununun adına Mustafa Kumlu Kuran Kursu yaptırdı.

Bu hayırsever sendikacının malvarlığı konusundaki iddialar çeşitli basın organlarında yer almıştı. Hürriyet Gazetesi’nde Süleyman Demirkan’ın 23 Aralık 2008 günlü haberinde şöyle deniyordu:

MUSTAFA KUMLU’YA İLİŞKİN İDDİALAR

“Kumlu ve yönetim kurulu üyelerinin dönemine ilişkin hazırlanan denetim raporu da Genel Kurul’a sunulacak. Bu raporda, Didim’de 18.9 milyon YTL’ye ihale edilen Tes-İş Sosyal Tesisleri’nde, şartnamede yer almadığı halde yapımcı firma Oftaş’a, ihale bedelinin yüzde 20’si oranında usulsüz avans verildiği belirtildi. Raporda, bu yolla sendikanın zarara uğratıldığı vurgulandı ve Oftaş firmasının, işçi aidatlarından oluşan 4 milyon YTL’yi uzun süre faizsiz banka kredisi gibi kullandığı bildirildi. Raporda, ‘Eylül 2004’te başlayan inşaat, sözleşmeye göre 31 Aralık 2005’te teslim edilmesi gerekirken; yapım tamamlanamadı ve geçici kabulü ancak Kasım 2008’de yapılabildi. Aynı tesise ek yapılması konusundaki ikinci ihale de zamanında taahhüdünü yerine getiremeyen aynı firmaya ihale edildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar