Molotov, Sovyetler’in taleplerini anlatıyor

Einstein, insanların düşüncelerini değiştirmenin atomu parçalamaktan daha zor olduğunu söylemiş. Gerçekten haklı. Tutuculuğun her biçimi kötü; bilimsel davrandığını sanıp hurafelere ve...

Einstein, insanların düşüncelerini değiştirmenin atomu parçalamaktan daha zor olduğunu söylemiş.

Gerçekten haklı.

Tutuculuğun her biçimi kötü; bilimsel davrandığını sanıp hurafelere ve efsanelere inananların tutuculuğu ise hiç çekilmiyor.

Geçen günlerde aktardığım belgelere rağmen, Sovyetler Birliği’nin Türkiye’den toprak ve Boğazlar’da üs istediğini reddeden tutucular olabilir.

Onlara en iyi cevabı, Sovyetler Birliği adına bu talepleri Türkiye’ye ileten Molotov veriyor.

Aşağıda aktaracağım belgeye dikkatimi çeken değerli arkadaşım Cumhur Aksel’e çok teşekkür ediyorum.

SOVYETLER TOPRAK VE ÜS TALEP ETTİ

1940’lı yıllarda Sovyetler Birliği’nin Dışişleri Bakanı Viçeslav Mihayloviç Molotov idi. Feliks Çuyev, Molotov’un dostuydu ve 1969-1986 döneminde Molotov’la, her biri 4-5 saat süren 140 görüşme yaptı ve bu görüşmeleri kayda geçirdi.

Reklamdan sonra devam ediyor 
 

Görüşmelerde Sovyetler Birliği’nin Türkiye’den toprak talebi ve Boğazlar konusu da gündeme geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 148 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 79 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 270 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar