Memurlar niçin sessiz?

Yaşınız ilerledikçe insanlarımızın nasıl zeki, tecrübeli, ihtiyatlı, gerçekçi ve mantıklı olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Bu anlayıştan ve varsayımdan hareket ettiğinizde de insanların...

Yaşınız ilerledikçe insanlarımızın nasıl zeki, tecrübeli, ihtiyatlı, gerçekçi ve mantıklı olduğunu daha iyi anlıyorsunuz. Bu anlayıştan ve varsayımdan hareket ettiğinizde de insanların davranışlarını anlamaya ve yorumlamaya çalışıyorsunuz. Bilimsel yöntem de bunu gerektiriyor.

Kendinizi çok akıllı, diğer insanları ise cahil, aptal, bilgisiz, bilinçsiz zannetmek kadar büyük yanlışlık yoktur. Eğer çok konuşuyor, yakaladığınızı “bilinçlendirmeye çalışıyor” ve başkalarını hiç dinlemiyorsanız, bu gruptansınız. Yaşım ilerledikçe ben bu gruptan koptum. Dinlemeyi ve anlamaya çalışmayı tercih ediyorum.

ZAMLAR AÇIKLANDI, TEPKİ YOK

Memur-Sen’in Hükümet temsilcileriyle yaptığı görüşmeler sonrasında 2018 ve 2019 yıllarına ilişkin zamlar açıklandı. 3 milyona yakın memur ve sözleşmeli personel kitlesinden bir tepki gelmedi.

Zeki, tecrübeli, ihtiyatlı, gerçekçi ve mantıklı olduğunu düşündüğünüz, kısa vadeli çıkarlarını çok iyi bildiğini varsaydığınız bu büyük kitle niçin sessiz?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar