İşçimiz Kartallı Kazım olmayacak

Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı’ndaki Kartallı Kazım’ı hatırlayın. “Dövüştü pir aşkına, Yaralandı birkaç kere Ve kavga bittiği zaman Ne çiftlik sahibi oldu...

Nazım Hikmet’in Kurtuluş Savaşı Destanı’ndaki Kartallı Kazım’ı hatırlayın.

“Dövüştü pir aşkına,

Yaralandı birkaç kere

Ve kavga bittiği zaman

Ne çiftlik sahibi oldu, ne apartman.

Kavgadan önce Kartal’da bahçıvandı,

Kavgadan sonra Kartal’da bahçıvan.”

Türkiye günümüzde emperyalizme karşı bir vatan savunması sürdürüyor. Emperyalizme karşı mücadele ancak çok geniş bir milli cephe oluşturularak başarıya ulaşabilir.

OHAL uygulamasının amacı da, emperyalizmin casusu FETÖ ile emperyalizmin uşağı bölücü örgüt ve onun legaldeki uzantılarının etkisiz kılınması olmalı.

Türkiye’de gelir getirici bir işte çalışanların yüzde 70’i, geçimlerini bir başkasına ait işyerinde çalışarak kazanmaktadır. İşçi, memur, sözleşmeli personel veya geçici personeldir. Bunların yanı sıra, sayıları 7 milyona yakın işsizimiz var. İşsizler de, bir başkasına ait işyerinde çalışma çabasında olan insanlar. Özetle; günümüzde işçi sınıfımız Türkiye halkının veya Türk milletinin çok büyük çoğunluğunu oluşturmaktadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar