İki tavşan ve işçilerimiz

İki tavşan Türkiye’de bir çiftliğin yakınında hem bulduklarını yiyor hem de insanları uzaktan gözetleyerek sohbet ediyormuş. Genç tavşan, daha yaşlı olana dönüp, “Bu insanlar ne kadar zeki...

İki tavşan Türkiye’de bir çiftliğin yakınında hem bulduklarını yiyor hem de insanları uzaktan gözetleyerek sohbet ediyormuş.

Genç tavşan, daha yaşlı olana dönüp, “Bu insanlar ne kadar zeki, neler neler yapmışlar” demiş. “Keşke biz de onlar gibi olabilseydik.”

Yaşlı tavşan, “haklısın,” demiş, “ancak bazı konularda da biz iyiyiz.”

Genç olan şaşırmış. Öyle ya, bir tavşan hangi alanda insanlardan daha iyi olabilir ki!

Tabii, hemen gülerek tepki göstermiş. “Olur mu öyle şey!” deyivermiş.

Yaşlı tavşan sakin bir biçimde bir soru sormuş. “Bak” demiş, “çiftlikte bir köpek var. Bu köpek bizim üzerimize doğru koşmaya başlasa ne yaparız?”

Genç tavşan, hiç düşünmeden anında yanıt vermiş. “Kaçarız” demiş, “başka ne yapılır ki! Ancak aptal veya sakat olan bir tavşan, köpeğin onun üzerine geldiğini görür de aynı yerde kalmayı sürdürür.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 148 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 79 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 270 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar