Halkın öncülüğü nasıl kazanılır?

Aydınlık’ta 1 Mayıs 1993 tarihinden beri, diğer bir deyişle, 26 yıldır köşe yazısı yazıyorum. Özellikle son yıllarda birkaç kez gündeme getirdiğim (ve hiçbir etkisinin olmadığını...

Aydınlık’ta 1 Mayıs 1993 tarihinden beri, diğer bir deyişle, 26 yıldır köşe yazısı yazıyorum. Özellikle son yıllarda birkaç kez gündeme getirdiğim (ve hiçbir etkisinin olmadığını yaşayarak öğrendiğim) bir konu, kitlelerin öncüsü olabilmek. Yine de inatla bu konuyu yeniden gündeme getireceğim. 
"Ben doğruyu ve gerçeği söylüyorum; söylediklerim hep doğru çıktı; hayat beni doğruladı; beni dinlerler, benim öncülüğümü kabul ederler" türü anlayışlar geçersizdir. Kitlelerin öncülerine ulaşamazsanız, onları, sizinle aynı görüşleri paylaşanları kitle önderleri haline getiremezseniz, söyledikleriniz ve yazdıklarınız, "dışarıdan gazel okumak" olarak nitelendirilir ve dikkate alınmaz. 
Halkın ve özellikle bizim halkımız gibi sağlamcı, tedbirli, uyanık, görmüş geçirmiş, deneyimli, sabırlı, saf ayaklara yatma konusunda uzman, adam kullanma konusunda son derece yetenekli, kısa vadeli çıkarlarını çok iyi bilen bir kitlenin öncülüğüne soyunmak öyle basit bir iş değildir. Onlara güven vermek ve onların desteğini alabilmek aylar ve hatta yıllar süren bilgili, sabırlı ve bilinçli bir çalışmayı gerektiriyor. 
Eğer böylesine bilgili, sabırlı, bilinçli ve örgütlü bir çalışmayı göze alamıyorsanız, boşuna kendinizi yormayın ve hayal alemine dalmayın. Sizi nezaketle dinlerler; bildiklerini yaparlar. Okuma alışkanlığının gerilediği koşullarda dağıtılan bildirilerin çoğu da güven ve destek sağlamada bir işe yaramaz. 
TÜRKİYE’NİN EFENDİSİ GÜNÜMÜZDE İŞÇİ SINIFIDIR
İşçi, bir başkasına ait işyerinde ücret karşılığında çalışan insandır. Günümüz T...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 148 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 79 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 270 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar