FETÖ’nün kamu çalışanı örgütlerinin kuruluşu

Fetullahçı casusluk örgütü, 2012 yılından itibaren memur sendikalarıyla ilgilenmeye başladı. O tarihe kadar genellikle Memur-Sen’e bağlı sendikalarda örgütlü bazı kişiler, AKP’nin...

Fetullahçı casusluk örgütü, 2012 yılından itibaren memur sendikalarıyla ilgilenmeye başladı. O tarihe kadar genellikle Memur-Sen’e bağlı sendikalarda örgütlü bazı kişiler, AKP’nin Fetullahçı yapıyla olan çelişkilerinin artmasıyla birlikte, ayrı sendikal yapılara yöneldi. 

Eğitim hizmet kolunda çalışan bazı kamu görevlileri 2012 yılı Mart ayında Ankara’da Aktif Eğitimciler Sendikası adıyla bir örgüt kurdu. Bu arada çeşitli il ve ilçelerde "aktif memurlar derneği" adıyla dernekler oluşturuldu. Bu dernekler ve bazı vakıflar 2013 yılı sonlarında AMEP (Aktif Memurlar Platformu) çatısı altında biraraya geldi. Gülen Cemaati ile AKP arasındaki mücadelenin 17 Aralık 2013 tarihinde açık bir savaşa dönüşmesinin ardından, 2013 yılının son ayları ve 2014 yılının ilk aylarında birbiri ardı sıra yeni sendikalar ve ardından 2014 yılı Şubat ayında da Cihan-Sen Konfederasyonu’nu kurdular. 

AKTİF EĞİTİM-SEN

Eğitim hizmet kolunda çalışan bazı kamu görevlileri Ankara’da 1 Mart 2012 tarihinde Aktif Eğitimciler Sendikası adıyla bir örgüt kurdu.  20 Temmuz 2012 tarihinde sendikanın genel başkanlığını Osman Bahçe üstlendi. Mehmet Tekin genel sekreter, Seyit Mehmet Tezcan genel mali sekreter, Yusuf Gül genel teşkilatlanma sekreteri, Yakup Pelit genel dış ilişkiler ve basın yayın sekreteri, Musa Özen genel mevzuat ve toplu sözleşme sekreteri, Ergün Alimoğlu da genel eğitim ve sosyal işler sekreteri idi. 
Bilindiği gibi, 15 Temmuz 2016 günlü darbe girişiminde önce, Fetullahçı casusluk ve terör örgütü, kendisini "Hizmet Hareketi" olarak tanıtıyordu. 
2012 yılında Aktif Eğitimciler Sendikası’nın tanıtıldığı bir yazıda şöyle deniyordu: "Sonuç olarak hizmet odaklı bir sendika kurulmuşsa başarılı olma şansı yüzde 100’dür. Çünkü hizmet yaptığı her işi mükemmel yapar ve başarılı olur."

Kamudanhaber sitesinin haberinde Aktif Eğitimciler Sendikası konusunda şu değerlendirmeler yer alıyordu:

“Türkiye’de ilk kez sitemizden duyurulan hizmet gönüllülerinin kurmuş olduğu Aktif Eğitimciler Sendikası üye çalışmaları için alanlara bile inmeden, teşkilat yapısını bile oluşturmadan 150 üzerinde üye yaptı. 
“Hizmet erleri yapmış oldukları bütün işlerde başarılı olmuşlardır. Hizmetin başarısız olduğu bir tane iş bile gösteremezler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar