FETÖ’nün işçi ve memur dernekleri

Amerikan emperyalizminin 1950’li yılların başlarından itibaren en önemli amaçlarından biri, Türkiye’de işçi ve memur örgütlerinin politikalarını etkileyebilmektir. Avrupa Birliği emperyalizmi de...

Amerikan emperyalizminin 1950’li yılların başlarından itibaren en önemli amaçlarından biri, Türkiye’de işçi ve memur örgütlerinin politikalarını etkileyebilmektir. Avrupa Birliği emperyalizmi de özellikle 1991 yılından itibaren bu doğrultudaki çabalarını yoğunlaştırdı.

ABD emperyalizminin bazı ülkelerde işçi sınıfının çeşitli kesimlerinin örgütlerini yönlendirebildiği ve ilerici/devrimci iktidarlara karşı kullandığı bilinmektedir.

Türkiye’de Amerika’nın kontrolündeki casusluk ve terör örgütü FETÖ’nün bu alandaki girişimleri bu çerçevede ele alınmalıdır. Türkiye’de irticanın arkasında daima emperyalizm olmuştur. FETÖ’de ise, irticanın desteklenmesinin ötesinde Amerikan casusluğu söz konusudur.

FETÖ’NÜN İŞÇİ VE MEMUR DERNEKLERİ

Fetullahçılar ilk olarak 1995 yılında Memurlar Vakfı’nı kurdular. Bu örgütün kamuoyuna yansıyan önemli etkinlikleri olmadı.

FETÖ’nün işçi ve kamu çalışanı sendikalarının yanı sıra, kamuoyunda hiç bilinmeyen Mülayemet Çalışanlar Konfederasyonu (MÜLKON), bağlı federasyonlar ve onlara üye derneklerden oluşan bir örgütlenme ağı vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 79 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 270 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 101 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar