DİSK’ten Kıbrıs Barış Harekatı’na destek

Zeytin Dalı Harekatı başarıyla sürüyor. Türkiye’nin emperyalizme karşı sürdürdüğü bu savaşta askerimizin başarılarının devamını diliyorum.Bugünkü mücadele, İkinci...

Zeytin Dalı Harekatı başarıyla sürüyor. Türkiye’nin emperyalizme karşı sürdürdüğü bu savaşta askerimizin başarılarının devamını diliyorum.

Bugünkü mücadele, İkinci Kurtuluş Savaşımızdır. Bu vatan savaşı konusunda takınılan tavır, emperyalizmle ilişkinin turnusol kağıdıdır, mihenk taşıdır. Birinci Kurtuluş Savaşı’nın ana cephesi, emperyalistlerin taşeronu Yunan Ordusu’na karşıydı. İkinci Kurtuluş Savaşı’nın ana cephesi, emperyalistlerin taşeronu bölücü terör örgütüne karşıdır.

DİSK’in internet sitesinde Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin bir açıklamaya rastlayamadım. Halbuki DİSK, 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na hemen destek vermişti.

O günlere bakalım ve DİSK yönetimine o tavrı hatırlatalım.

DİSK’TEN AÇIK DESTEK

DİSK üyesi sendikaların genel başkanları, Kıbrıs Harekatı’nın başladığı 20 Temmuz 1974 günü DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler ile yaptıkları toplantıda şu kararları aldılar: “1- Kıbrıs olayı ve savaş hali konusunda, birlikte hareket etmek amaciyle Türk-İş’e işbirliği çağrısında bulunulmasına; 2- Devletin Savaş Fonuna asgari birer yövmiye ile işçilerin katılması için DİSK olarak kampanya açılması; 3- Gerektiğinde, Devletin Savaş Fonu’nda toplanması amacıyla işçilerin günde bir saat fazla çalışma yapmaları için hükümetin hukuksal bir uygulamaya gitmesinin DİSK’in inanışına uygun ve mümkün olduğu...” (DİSK Dergisi, Sayı: 12-13, Ağustos-Eylül 1974, s.9).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar