Bir işçi önderinin öyküsü: Akif Yılmaz

Türkiye’nin geleceğini biçimlendirecek en önemli güç, Türkiye işçi sınıfıdır. Türkiye işçi sınıfını anlamadan, tanımadan siyaset yapılmaz. Türkiye işçi...

Türkiye’nin geleceğini biçimlendirecek en önemli güç, Türkiye işçi sınıfıdır. Türkiye işçi sınıfını anlamadan, tanımadan siyaset yapılmaz. Türkiye işçi sınıfını nasıl tanırsınız?

Bir yol kitaplardır. İkinci yol, bu mücadelede yer almış insanların anlatımlarıdır.

Benim öncelikli öğretmenim, işçiler ve özellikle işçi önderleri oldu. Onlardan dinlediklerim, okuduğum kitaplarda nelerin önemli, nelerin eksik olduğunu, gelişmelere nasıl yaklaşmam gerektiğini öğretti. Hâlâ olan yanlışlarım da onları yeterince dinlememiş olmaktan kaynaklanıyor.

Akif Yılmaz, Türkiye işçi sınıfı tarihinde adını kitaplarda bulamayacağınız, ancak o tarihi yazan ve yazdıran kişilerden biri.

Eşimin ve benim de “Akif Abi”si.

Akif Abi’yle geçenlerde yine telefonla konuştuk. Gözündeki sorun artmış. Umarım geçen yıl ana hatlarıyla biçimlendirdiğimiz sözlü tarih projesini hayata geçirebiliriz.

1960’lar ve 1970’ler Türkiye işçi sınıfı tarihinde önemli bir yer tutuyor. Ancak siyasi mücadeleye katılan işçi önderlerinin sayısı da çok fazla değil. Akif Abi, her ikisini de yaşamış bir büyüğümüz.

BAŞKALDIRI KÖYDE BAŞLAMIŞ

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar