Sendikacıya 1 milyonluk araba

Hacer Boyacıoğlu’nun Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök’e alınan 970 bin liralık arabaya ilişkin haberi, Hürriyet’in 11 Ekim 2018 günlü sayısında ilk sayfada geniş bir...

Hacer Boyacıoğlu’nun Şeker-İş Sendikası Genel Başkanı İsa Gök’e alınan 970 bin liralık arabaya ilişkin haberi, Hürriyet’in 11 Ekim 2018 günlü sayısında ilk sayfada geniş bir biçimde yer aldı. Bu haber sosyal medyada da epey yankı buldu. Hacer Boyacıoğlu yine güzel bir gazetecilik örneği verdi. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, bu olaya şöyle tepki gösterdi: “Böyle bir kriz döneminde ve şeker fabrikası özelleştirmeleri yeni tamamlanmışken, yapılan hiç sık olmadı.” (Hürriyet,12.10.2018)
Sendikacılara güvenin hızlı bir biçimde yıpranmasında bu tür harcamaların büyük rolü var. Günümüzün işçisi 50 yıl öncenin işçisi değil. Herkesin elinde akıllı telefon var. Herkes, sosyal medya üzerinden bilgileniyor. Özellikle bu tür haberler hızla yayılıyor. Sendikacılığa en büyük zararı veren iki etmen say, deseniz, öncelikle işverenlerin olumsuz tavrını söylerim; ardından da bazı sendikacıların astronomik ücretlerini, yolluklarını, sendikalardaki israfı ve sayıları çok az da olsa, bazı sendikacıların hırsızlık ve yolsuzluklarını. 
Şeker-İş Sendikası şeker fabrikalarının özelleştirilmesi sürecinde hiçbir ciddi kitlesel eylem yapmadı. Bir de bu bir milyon liralık araba, tüy dikti.
‘ESKİDİ’ DENİLEN ARABALAR KİMLERE SATILACAK?
Bazı sendikalarda yeni arabaları izleyen kötü bir süreç yaşanır. 
Sendikacıların arabaları yenilenir, eski arabalar bazı sendikacılara veya onların yakınlarına satılır. Acaba Şeker-İş Sendikası’nda yenileri geldiği için elden çıkarılacak arabalar kimlere satılacak? 
Yol-İş Sendikası’ndan çok kötü bir örnek vereyim. 
Nuhi Çelebi uzun yıl...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar