İşçinin güvenini kazanmak kolay mı sanıyorsunuz?

Bir insanın güvenini, desteğini, öncülüğünü kazanmak kolay mı sanıyorsunuz? Türkiye’de gelir getirici bir işte çalışanların yüzde 70’i işçi ve memur. Ayrıca  6 milyon...

Bir insanın güvenini, desteğini, öncülüğünü kazanmak kolay mı sanıyorsunuz?
Türkiye’de gelir getirici bir işte çalışanların yüzde 70’i işçi ve memur. Ayrıca  6 milyon dolaylarında işsiz, yani işçi olmaya çalışan insan var. Bunlar işçi sınıfımızı oluşturuyor. Bu insanların güvenini, desteğini ve öncülüğünü kazanmadan hiçbir siyasal başarı elde edemezsiniz. 
Bir siyasi parti, işçinin güvenini, desteğini ve öncülüğünü nasıl kazanabilir?
Biz doğru tespitler yapsak ve doğru öneriler getirsek, bize güvenmezler mi, bizi  desteklemezler mi?
Hayır. Hiç böyle bir hayal kurmayın.
Eylemlerine gitsek, onları övsek, haberlerini televizyonumuzda ve gazetemizde yayınlasak, bize güvenmezler mi?
Hayır. Bu iş bu kadar kolay değil.
Kendinizi işçinin yerine koyun. 
SİZ OLSANIZ NASIL GÜVENİRSİNİZ
Birine güvenmek, birine destek vermek kolay mı! Hele birinin öncülüğünü kabul etmek, onun önerdiği yoldan yürümek, risk almak!
Belki sırtında yumurta küfesi olmayan, geçim derdi bulunmayan, henüz hayatın sillelerini yiye yiye olgunlaşmamış bir genç için birine güvenmek kolaydır. Ancak tüm hayatı boyunca güvencesiz ve kaygan bir zeminde ekmek kavgasına girmiş biri için, bu iş kolay değildir. 
İşçiyi anlayın. İşçi, geçimini işgücü satışıyla elde ettiği ücret sayesinde sürdürebilen insandır. Kıyıda köşede birikmiş parası olan işçi sayısı azdır. Tam tersine, büyük çoğunluğunun ödenecek kredi kartı borcu veya tüketici kredisi taksidi vardır. 
Bu insan, çok doğal olarak, son derec...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar