Bu düzende nelere karşı çıkmalıyız?

Aydınlık, daha güzel bir Türkiye ve dünya mücadelesinin önemli araçlarından biridir. Aydınlık okurlarının büyük bölümü de bu düzene karşıdır. Peki, bu düzende nelere...

Aydınlık, daha güzel bir Türkiye ve dünya mücadelesinin önemli araçlarından biridir. Aydınlık okurlarının büyük bölümü de bu düzene karşıdır.
Peki, bu düzende nelere karşıyız, nelere karşı olmalıyız?
Türkiye bugün emperyalizmin saldırısı altında. Öncelikli mücadelemiz vatan savunmasıdır. Bağımsız ve demokratik bir Türkiye istiyoruz. Bunun için emperyalizmin ve özellikle Amerikan emperyalizminin ülkemizdeki girişimlerine karşı çıkıyoruz.
Ayrıca insanlarımızın, üretici güçlerin bugün ulaştığı düzeyi dikkate alarak, insanca yaşayabilecekleri koşullar istiyoruz. Baskının ve sömürünün olmadığı, insanların temel ihtiyaçlarının özellikle devletin katkısıyla ve halkçılık anlayışıyla karşılandığı bir Türkiye’nin yaratılmasından yanayız. 
Bu nedenle de bu düzenin öncelikli olarak ekonomi politikalarına karşıyız. Devletçiliğin ve planlı ekonominin tasfiyesi, ülkemizin üretici güçlerinin tahrip edilmesi, ülke kaynaklarının yağmalanması ve betona gömülmesi, borçlanmayla finanse edilen bir ekonominin yaratılması gibi uygulamalara, ekonomide mafya düzeninin etkili kılınmasına karşıyız. 
Aydınlık okurlarının büyük çoğunluğunun bu düzende karşı oldukları noktalar burada bitmektedir. Halbuki, insanlarının daha huzurlu ve mutlu yaşadığı bir Türkiye istiyorsak, bu düzende karşı olmamız gereken iki önemli özellik daha var.
KAPİTALİZMİN YARATTIĞI BİREYCİ VE BENCİL İNSAN
Kitlelerin, diğer bir deyişle, milyonlarca sıradan insanın kişiliğinin biçimlenmesinde belirleyici olan, onların hayatlarını kazanma şekilleridir. Kitleler içinde ancak küçük bir azınlık, kendi kişisel çıkarla...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar