Adaylara sınav: Nasıl oy alacaksınız?

24 Haziran milletvekili genel seçimlerinde aday oldunuz. Seçmenlerden nasıl oy isteyeceksiniz?KÖYLÜDEN OY İSTEYECEKSİNİZDiyelim bir köye gittiniz. Köylülere, hani o “çarıklı erkanıharp” dediğimiz...

24 Haziran milletvekili genel seçimlerinde aday oldunuz. Seçmenlerden nasıl oy isteyeceksiniz?

KÖYLÜDEN OY İSTEYECEKSİNİZ

Diyelim bir köye gittiniz. Köylülere, hani o “çarıklı erkanıharp” dediğimiz, hani o saf gözüküp gerçekte “kaçın kurrası o” dediğimiz, görmüş geçirmiş insanlara propaganda yapacaksınız. Peki, bir tarlaya uzaktan baktığınızda, o tarlada ekili olanın arpa mı, buğday mı olduğunu bilebiliyor musunuz?

Peki, ağaçların henüz meyveye durmadığı bir dönemde bir ağacın gövdesine, dal yapısına veya yapraklarına bakıp, onun hangi ağaç olduğunu anlayabiliyor musunuz? Köylüye bu yıl ne kadar mazot parası verileceğinden haberiniz var mı? Arazi toplulaştırmasını duydunuz mu? Kaç dönümden küçük arazilerin satışının yasaklandığını biliyor musunuz? Yoksa uzaktan baktığınızda yeni doğmuş bir danayı köpek zannedecek kadar köyden uzak mısınız?

Bu soruları uzatabilirsiniz.

Eğer köyde siyasi çalışma yapmaya gittiyseniz ve bu soruların yanıtlarını bilmiyorsanız, ağzınızla kuş tutsanız başarı elde edemezsiniz. Propaganda yapmaya çalıştığınız köylümüz sizi dinler, çay ısmarlar, dağıttınız broşürü alır; ancak oyunu kesinlikle vermez. “Daha arpayla buğdayı ayıramıyor, bir de gelmiş bana akıl öğretmeye kalkıyor” derler ve arkanızdan dalga geçerler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 52 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 149 Okunma Hükümet ücretlere nasıl müdahale eder? 15 Ekim 2019 | 81 Okunma Ahiler ve mevlana 14 Ekim 2019 | 271 Okunma Türk-İş geçmişte neleri savunuyordu? Emek platformu programı 12 Ekim 2019 | 102 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar