Zizek hakkında konuşmamız gerek

New Statesman 102 yıl önce İngiliz Fabian sosyalistleri tarafından kurulmuş, Büyük Britanya’nın en köklü sosyalist dergilerinden biri. Dergi iki gün önce Marksizm’in popstarı Slovaj Zizek’in bir...

New Statesman 102 yıl önce İngiliz Fabian sosyalistleri tarafından kurulmuş, Büyük Britanya’nın en köklü sosyalist dergilerinden biri.

Dergi iki gün önce Marksizm’in popstarı Slovaj Zizek’in bir yazısını yayınladı. Yazının başlığı şöyle; “Türkiye hakkında konuşmamız gerek”.

Zizek’in kibirli çağrısına uyup yazının başına oturanlar Türkiye-IŞİD ilişkisi hakkındaki fasaryasının en sefil örneklerinden biriyle karşılaştılar.

Zizek’in yazısında “Erdoğan’ın sadık müttefiki” dediği Hakan Fidan’ın Ocak 2015’te Rusya’nın Suriye’ye askerî müdahalesini kınarken Moskova’nın Suriye’deki İslamcı devrimi boğmakla suçladığını iddia etmiş. Zizek sonra tırnak açmış direkt Hakan Fidan’dan alıntı yapmış. Şöyle demiş Fidan: “IŞİD bir gerçektir ve biz böylesine iyi organize olmuş halk desteği olan bir İslam devletini söküp atamayız.”

Zizek’in yazısına göre Hakan Fidan bu kadarla da yetinmemiş, şöyle bile demiş: Suriye’ye giden büyük miktardaki yabancı savaşçılarla ilgilenmek için IŞİD’in İstanbul’da
bir konsolosluk, en azından bir siyasi ofis açması zorunludur artık.

Gülmeyin. Peki Zizek nereden okumuş Hakan Fidan’ın bu acayip açıklamalarını?

Tabii ki Anadolu Ajansı’ndan. Öyle yazmış Zizek. Hatta link bile vermiş. Merak edip linki tuşluyorsunuz. Karşınıza ne çıksın; AWDnews diye bir site.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 691 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 175 Okunma Merhaba ey post-Kemalist CHP 08 Nisan 2024 | 1.008 Okunma AK Parti’nin çözmesi gereken havuz problemi 06 Nisan 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar