Yalanla flörtün tarihçesi

“Eski istihbaratçı Tuzhurmatu Türkmen Savunma Milisi” tam sıfatı böyleydi. Adresi ise Tuzhurmatu Irak. Adı ise @_Nihat_Yalniz_ ... 2014 yılının Ağustos ayında Twitter’da göründü. Fotoğrafına...

“Eski istihbaratçı Tuzhurmatu Türkmen Savunma Milisi” tam sıfatı böyleydi. Adresi ise Tuzhurmatu Irak.

Adı ise @_Nihat_Yalniz_ ... 2014 yılının Ağustos ayında Twitter’da göründü. Fotoğrafına bakılırsa karşımızda gerçekten koruyucu yeleği ve elinde silahıyla bir Türkmen milis vardı.
İddiası büyüktü:

"IŞİD’li teröristlerle birlikte Türkmenlere kurşun sıkan yakaladığımız M.Y. adlı MİT ajanı başınıza bela olacak.”

Bir de fotoğraf karesi vardı. İki sivil giyimli iri yarı adamın arasında görünen epey esmer bıyıklı bir adam. İddiaya göre o MİT’çiydi işte.

Üzerinden kırmızı pasaport çıkmıştı, anlattıklarıyla Türkiye Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanacaktı.

Tanıdık bir iddia. Bu hesabı rt'leyenler arasında Zekeriya Öz de vardı. Attığı tweetler Cumhuriyet, Sol haber gibi sitelerde haber oldu.

Birinci MİT’çinin yakalandığına inanılınca kısa bir süre sonra 2. ve 3. MİT’çilerin de IŞİD saflarında yakalandığını duyurdu:

“Amerli’de IŞİD’in arasındaki ikinci MİT ajanını yaralı yakaladık. Adı İ.Ç... İşte bu da IŞİD’çilerin arasında yakaladığımız Arapça, Kürtçe, İngilizce bilen üçüncü MİT’çi K.Ş. MİT tarafından Irak'a MİT ajanlarına talimat vermek için gönderildi.”

Talimat için bu kadar donanımlı ajan göndermek epey riskliymiş. Ne yani koskoca Nihat Yalnız yalan mı söyleyecekti. Cumhuriyet’in haberinden okuyalım:

“Twitter’da Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’e mesajlar yazan ve Türkmen milisi olduğunu söyleyen Nihat Yalnız isimli kişi tutuklanan MİT ajanlarının isimlerini de verdi.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt Memet şimdi de sandığa mı? 23 Mart 2024 | 1.519 Okunma Artık Kürt sorunu yok, Kürt gerçeği var 18 Mart 2024 | 3.896 Okunma Programa çıkar mısınız? Peki ne kadar? 11 Mart 2024 | 990 Okunma Hayır size de operasyon çekmiyorlar 09 Mart 2024 | 777 Okunma Muhafazakar dünyadaki Gazze kırgınlığı bir kırılmaya döner mi? 04 Mart 2024 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar