Suriye sınırında bir son dakika: “Gülşen tutuklandı”

Suriye sınırına birkaç kilometre uzaktaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sıcak bir yaz akşamı.Misafir olduğumuz evin bahçesindeki çardakta kalabalık bir grupla konuşurken o ana kadar kimsenin dönüp...

Suriye sınırına birkaç kilometre uzaktaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde sıcak bir yaz akşamı.

Misafir olduğumuz evin bahçesindeki çardakta kalabalık bir grupla konuşurken o ana kadar kimsenin dönüp bakmadığı sesi kısılmış televizyonda açık olan haber kanalında kırmızı alt şeritte bir son dakika gelişmesi geçiyor:

“Gülşen tutuklandı.”

İtalyan absürt komedilerine benzeyen bu sahneye dönmeden önce Reyhanlı’da ne işim olduğunu anlatayım.

Özellikle Kürtler ve Kürt seçmenler üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan Rawest Araştırma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Arapların siyasi tercihleri üzerine sahasında bir ilk olacak bir araştırma yapıyor.

Suriyeliler, göçmenler üzerinden Araplarla ilgili ileri geri konuşanlar sık sık unutsa da Türkiye’nin 2-2,5 milyon Arap vatandaşı var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar