Sizin ‘Türkiye Yüzyılı’nız ne?

Karar Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur'un bugünkü (31.10.2022)''Sizin ‘Türkiye Yüzyılı’nız ne?'' başlıklı yazısı.

Cumhuriyetin 99’uncu yılı sadece yurtta, dış temsilciliklerde ve KKTC’de resmi törenlerle kutlanmadı, esas kutlamayı yine sivil insanlar yaptı.

Saadet’ten CHP’ye her parti cumhuriyet için özel klipler çekti, şirketler özel reklam filmleri yaptırdı, hem CHP’li hem AK Partili belediyeler özel bayram konserleri düzenlediler, Twitter ve Instagram’da coşkulu bayram sevinçleri yaşandı.

Tabii cumhuriyetin ortak bir değer olarak kutlanmasını bir ideolojik zafere çevirenler de oldu, “İslamcılar, Kürt milliyetçileri, liberaller ve sosyalistler dışında kimsenin sorunu kalmadı Cumhuriyet ile” diye şimdiden ülkenin yarısını rejim düşmanı, zillet ittifakı diye fişleyenler muhaliflerin bir kısmı bugünün meselelerine tepki olarak da tarihi gerçekleri yine epeyce kesip biçti, hamaset su gibi aktı.

Doğrusu bugün Türkiye’nin o kadar ciddi demokrasi, hukuk sorunları var ki oturup tarihin böyle ideolojik çarpıtılmasına cevap yazmak da insanın içinden gelmiyor.

Zaten artık ortada bu konuda makul bir tartışma ortamı da kalmadı.

Hala Cumhuriyet’in ilanı ile 600 yıllık saltanatın kaldırıldığını iddia edenlere, 1908 Devrimi’ni, saltanatın bir yıl önce İslamcı, liberal...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar