“Sağcı adaylar” nasıl “rövanşist adaylar” oldu?

Karar Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur'un bugünkü (07.11.2022)''“Sağcı adaylar” nasıl “rövanşist adaylar” oldu?'' başlıklı yazısı.

Kemal Kılıçdaroğlu, Londra gezisi sırasında Al Monitor’un Ortadoğu muhabiri olan gazeteci Amberin Zaman ile de karşılaşıp, sohbet etti.

Amberin Zaman, Kılıçdaroğlu ile fotoğrafını paylaşınca linç başladı.

İlki sürpriz değildi.

Tanımlayamadığı her cisme FETÖ’cü diyen Sabah gazetesi, fotoğrafı birinci sayfasından “Londra’da FETÖ’cüyle poz” başlığıyla verdi.

İkinci haber ise ilginçti.

Halk TV sitesi bu buluşmayı “Kılıçdaroğlu eski Taraf yazarı Amberin Zaman ile bir araya geldi” başlığıyla haberleştirdi.

Hiç bilmeyenler için pratik bilgiler; Amberin Zaman’ın soyadı Zaman gazetesinden değil, Türkiye’nin eski Bangladeş büyükelçisi babası Arshad-uz Zaman’dan geliyor. Hakkında herhangi bir FETÖ soruşturması da yok.

Halk TV’deki ve Sabah’taki gazetecilerin pek çoğu henüz doğmamışken, ilkokulda Türkiye’nin kendi kendine yeten 7 ülkeden biri olduğu masallarını dinlerken ya da devletin anlattığı masalları haber diye yazarken Amberin Zaman, Los Angeles Times, Daily Telegraph ve Washington Post’un Türkiye temsilciliğini yapıyordu ve Kürt meselesi, başörtüsü, Merve Kavakçı gibi cız meseleler üzerine haberler yaparken de eski Türkiye’nin anaakım medyası tarafından hedef gösteriliyordu.

İlle de bir şeyin eski yazarı denilecekse 1999 ile 2015 arasında 16 yıl Türkiye temsilciğini yaptığı The Economist’in eski yazarı denebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 691 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 175 Okunma Merhaba ey post-Kemalist CHP 08 Nisan 2024 | 1.008 Okunma AK Parti’nin çözmesi gereken havuz problemi 06 Nisan 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar