Peki ya bir bebekten canlı bomba doğuran karanlık?

Kimsenin umurunda olmamış, #cizredeneleroluyor diye hashtaglar açılmamış, küçük bir haber:“Cizre’de polis ekiplerinin hendekleri kapatmak için mahalleye girmesini engellemek için YDG-H üyeleri tarafından yola...

Kimsenin umurunda olmamış, #cizredeneleroluyor diye hashtaglar açılmamış, küçük bir haber:
“Cizre’de polis ekiplerinin hendekleri kapatmak için mahalleye girmesini engellemek için YDG-H üyeleri tarafından yola döşenen A4 plastik patlayıcı bir minibüsün geçişi sırasında patladı. Patlamada minibüsü kullanan 31 yaşındaki Sahip Akıl öldü.”
PKK medyalarında yine failsiz, üç harfliler kategorisinden verildi haber: “Cizre'de yola döşenen patlayıcının sivil bir minibüsün geçişi sırasında patlaması sonucu 1 yurttaş yaşamını yitirdi.”
Twitter’da olay anında büyük bir patlama sesi duyduklarını yazmış Cizreli kullanıcılar ise sonrasında sessizliği tercih ettiler.
Cizre’nin yerel haber sitelerinde şehirlerinin ortasında olmuş bu patlamanın haberini bulmak imkansız.
Sahip Akıl’ın kırmızı, sarı, yeşil poşulu fotoğraflarının yer aldığı Facebook’taki arkadaşlarının arasında HDP yöneticisi olanlar, profil fotosunu Suruç anmasına ayıranlar, keleşli fotolarını paylaşanlar var ve neredeyse hepsi Demirtaş fanı.
27 arkadaşından aynı soyadını paylaştıkları bile akrabalarının ardından “mekanı cennet olsun” diyebilmişler sadece.
Musluk tamirinde kırılmış bir fayans gibi…
Bütün ölüler böyle sessizce gömülmüyor. Sloganlarla, arkasından destanlar yazılarak yolcu edilenler de var. Hatta HPG sitesinde şehitler albümünde gencecik fotoğraflarının üstüne şöyle yazılanlar da:
“Düşman tepelerine dönük yapılan bu fedaiyane eylemlerde saldırı kolundan birinin komutanı olan Harun Çekdar yoldaş Apocu fedai ruhla halklarımıza katliamı hak gören bu zihniyete karşı eylemini gerçekleştirmiştir. Yaşanan çatışmalar sırasında düşman tepesine varan Harun yoldaş üzerindeki bombaları patlatarak düşmanın hiçbiri insani değere sığmayan saldırılarına gereken cevabı vermiştir.”
Harun Çekdar ya da Ümit Turan 16-17 yaşında. Cenazesinde HDP Iğdır eşbaşkanı olan annesi “Oğlum fedai eylem sonucu yaşamını yitirdi. Düşman kurşunuyla yaşamını yitirmedi. Oğlum tek erkek evladımdı” dedi, “sonu Saddam gibi olur inşallah” diyerek Erdoğan’ı suçladı.
Kimse bir bebekten canlı bomba doğuran karanlığı sorgulamadı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar