Otomatik pilot modunda dış politika analizinde irtifa kaybı…

New York’ta Birleşmiş Millet binasının karşısında protestocular için ayrılmış caddede en sessiz grup onlar. Öylece orada içeriden ne çıkacağını bekliyorlar.Çünkü güvenlik...

New York’ta Birleşmiş Millet binasının karşısında protestocular için ayrılmış caddede en sessiz grup onlar. Öylece orada içeriden ne çıkacağını bekliyorlar.
Çünkü güvenlik şeritleriyle korunan binada Suriye yani onların geleceği konuşuluyor.
Sisi’yi bağrına basan Batı, 4 yıldır kendi halkını katledip şehirlerini bombalayan, kimyasal silah bile kullanmış ama laik Esad’a da radikal İslamcılara karşı bağrında bir yer aramakla meşgul içeride.
Aslında dört yıldır Suriye meselesinde en baştaki pozisyonunu koruyan Esad’dan başka bir aktör yok.
O yüzden Suriye konusunda fikir değişikliği listesinin ahlaken dibinde Obama’nın adı var.
O pozisyon değişikliklerinin kurbanlarından biri bugün koltuğunun en güçlü adayı Hillary Clinton. Kurbanlar listesinde Dışişleri Bakanı dışında CIA Başkanı, Savunma Bakanı ve neredeyse bütün Suriye özel temsilcileri de var.
Kitaplar yazıp, röportajlar veriyorlar bugünlerde. Guta’daki katliam sonrası müttefikler müdahale için hazırlanırken, Beyaz Saray bahçesinde kısa bir gezintiye çıktıktan sonra, kararı Kongre’ye paslayan Obama’nın İran ve Rusya’yla dansını yerden yere vuruyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar