Kesin baraj altında kalacak silahlar…

16 Mayıs 2015 günü HDP’li Hakkari İl Genel Meclis üyeleri Mürsel Özdil ve Sibel Çapraz Yüksekova Havaalanı inşaatını yerinde incelediler.İncelemelerinin ardından o gün yaptıkları...

16 Mayıs 2015 günü HDP’li Hakkari İl Genel Meclis üyeleri Mürsel Özdil ve Sibel Çapraz Yüksekova Havaalanı inşaatını yerinde incelediler.
İncelemelerinin ardından o gün yaptıkları açıklamayı, Özgür Gündem’den okuyalım:
"Bugün yaptığımız incelemede havaalanın ancak yüz 50'si bitirilmiş. Cumhurbaşkanı'nın bölgeye sözde yaptığı yatırımları batıya anlatmak algısı yaratmak istiyor. Ancak ortada hiçbir şey yok. Neyin açılışını yapacak anlamış değiliz. Ancak buraya yapılan yatırımlar, güvenlik ve askerî yatırımlardır. Elimize gelen raporlarda bunlar nettir. Önümüzdeki günlerde bunları açıklayacağız. Gördüğümüz kadarıyla tüm çalışmalar Cumhurbaşkanının uçağının inmesi şeklinde ve çok uzun süre de başka uçak inemeyecek. Cumhurbaşkanı'nın uçağının inmesi de şüpheli. Öyle bir algı yaratıldı ki firmalar bilet satışlarına başlanmış. Ancak bu firmalarla vatandaşlar mahkemelik olacaklar gibi."
Bu iddialı açıklamalardan 10 gün sonra havaalanı açıldı. Önce ilk tarifeli uçak, ardından Başbakan’ın daha sonra hem Cumhurbaşkanı’nın uçağı Selahattin Eyyübi’nin adı verilen havaalanına sorunsuz iniş yaptı. Bilet satışı yapan firma da vatandaşla mahkemelik olmadı. Mayıs ayında sadece ilk beş günde 1.459, Haziran ayında 11 bin yolcu havaalanını kullandı. Haftada 10 uçağın inip-kalktığı havaalanı askerî amaçlar için de kullanılmıyor, zaten bölgede başka askerî havaalanları mevcut.
Yine de tarihe sadece bütün cümleleri boşa çıkmış bir açıklama olacak geçecek iki HDP’linin sözleri.
Tarihe “Dünyanın en saçma savaş çıkarma gerekçesi” olarak geçmek de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 798 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 173 Okunma Merhaba ey post-Kemalist CHP 08 Nisan 2024 | 1.008 Okunma AK Parti’nin çözmesi gereken havuz problemi 06 Nisan 2024 | 723 Okunma Rakamlar neler söylüyor? 03 Nisan 2024 | 1.164 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar