Hangi Osman’ın itibarı iade edilsin?

Geçen haftanın en ilginç gelişmelerinden biri Devlet Bahçeli’nin MHP’li iki milletvekili (Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve Hayat Milletvekili Lütfi Kaşıkçı) ile birlikte Meclis’e verdiği "Giresunlu Topal Osman...

Geçen haftanın en ilginç gelişmelerinden biri Devlet Bahçeli’nin MHP’li iki milletvekili (Tokat Milletvekili Yücel Bulut ve Hayat Milletvekili Lütfi Kaşıkçı) ile birlikte Meclis’e verdiği "Giresunlu Topal Osman Ağa'nın itibarının hukuken iade edilmesine ilişkin" kanun teklifiydi.

Teklifte “Topal Osman Ağa'nın itibarının hukuken iade edilmesi ve TBMM'nin 2 Nisan 1923 tarihli 370 sayılı kararının ortadan kaldırılması” isteniyor.

Teklifin gerekçesinde şöyle deniyor:

“Giresun'un bu yiğit evlâdının, Gazi Meclis'in varlığı ve Millî Mücadelenin zafere ulaşması için sergilemiş olduğu büyük fedakârlık, tarih huzurunda apaçık ortadayken (...), isbat vesikaları bağımsız bir mahkeme huzurunda değerlendirilmeksizin kaatil olarak ilân edilmesi hakkaniyete, gerçeklere ve yüreklerinde Topal Osman Ağa sevgisini yaşatan millet evlatlarının vicdanî kanaatlerine uygun değildir. Elbette ki, bir mahkeme kararı yerine asla geçmeyecek olan Meclis Kararı gerçekleri değiştirecek bir vesika hükmünde olmamakla birlikte, (...)Topal Osman Ağa'nın itibarı üzerine gölge düşüren bir tarihî vesika olarak arşivlerde durmaktadır.”

Kaldırılması istenen 2 Nisan 1923...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 634 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 181 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar