Gavur Mahallesi’nde bir akşam…

Karar Gazetesi Yazarı Yıldıray Oğur'un bugünkü (05.11.2022)''Gavur Mahallesi’nde bir akşam…'' başlıklı yazısı.

Ahmet Güneştekin’in yüzleşme temalı sergilerinden sonuncusu olan “Gâvur Mahallesi” İzmir Kültürpark’ta açıldı.

En son Diyarbakır surlarında açtığı Hafıza Odası sergisi Duran Kalkan ile Süleyman Soylu’nun aynı anda tepkisini çekmeyi başarmış, sergideki eserlerden biri “uygunsuz” bulunup siyasi vandallar tarafından Sur’dan aşağıya atılmış, sergi galasında çekilen halay bitmeyen polemiklere konu olmuştu.

İzmir’deki sergide de Diyarbakır’daki sergideki sert eserlerin bir kısmı yer alıyor.

Bir zamanlar HDP konvoylarına genç kızların taş attığı, balkonlardan yılın bütün günleri Atatürklü Türk bayrakları sallanan ulusalcılığın başkenti İzmir’de İzmirlilerin sergide yer alan faili meçhullerin adlarını taşıyan tabela duvarının önünden geçerken, Kürtçe dil yasaklarını anlatan esere bakarken, Sur’daki çatışmalardan kalan enkazı izlerken ne düşüneceğini göreceğiz.

Ama serginin ev sahibinin CHPli İzmir Belediyesi olması artık bir liman şehrinde sakil duran, onu dünyadan koparan ideolojik duvarda delikler açıldığını söylüyor.

Çünkü sergide sadece uzaktaki Kürt meselesi ile ilgili eserler...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 586 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.040 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 695 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 179 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar