“Farqîn direniyor” vs “Silvan için ses ver”

“Silvan’da evlerinin yandığını gören çocuk küçük kardeşi görmesin diye gözlerini kapatıyor.”#silvankobanedir hashtagiyle paylaşılan ve HDP sözcüsü Ayhan Bilgen’in de...

“Silvan’da evlerinin yandığını gören çocuk küçük kardeşi görmesin diye gözlerini kapatıyor.”
#silvankobanedir hashtagiyle paylaşılan ve HDP sözcüsü Ayhan Bilgen’in de RT’lediği fotoğraf gerçekten çok trajik. Tek sorun fotoğrafın Şubat ayında Ağrı’daki bir yangında çekilmiş olması…
“Bu da Silvan iyi uykular Türkiye” diye gazeteci Yıldırım Türker’in paylaştığı fotoğrafta ise delik deşik olmuş bir şehir görünüyor. Sahiden durum berbat Mutlaka uyanıp harekete geçmek gerek. Tabii o fotoğrafın Gazze’de çekildiğini öğrenince tekrar uyumaya devam etmek yok.
#silvanicinsesver, #silvandakatliamvar hashtagleriyle HDP’li vekillerin, gazetecilerin paylaştığı diğer Silvan fotoğrafları arasında 2008’de Osetya’da Rus tanklarının bombardımanında hayatını kaybetmiş bir gencin, Kudüs’te sokak ortasında öldürülmüş bir başka gencin, Suriye’de Halep’te rejimin bir hava saldırısında yaralanmış yüzleri kanlar içindeki çocukların fotoğrafları da var.
Dün Viyana’daki Silvan eyleminde göstericilerden birinin elinde tuttuğu pankartta ise Suriye’de havadan bir şehrin bombalanma fotoğrafı bile kullanılmıştı.
Silvan'a giden HDP milletvekili Mehmet Ali Aslan bir adım daha ileri gitti ve “Silvan'da sakallı, Arapça konuşan özel harekatçılar var” dedi. Üstelik Arapça konuşan özel harekatçıyla IŞİD iması yapan vekil Arap’tı.
Çok fazla yalan söylüyorlar. Çünkü bu yalanların bir müşterisi var artık.
Çünkü size #silvandakatliamvar diye Gazze, Osetya fotoğrafları atılırken, örgüt medyasında “#Farqîndireniyor” diye kahramanlık, Stalingrad hikayeleri anlatılıyor.
Direniş, özyönetim ilanı ve hendeklerin kazılmasıyla başladı. 12 Ağustos 2015 tarihli Silvan Mücadele gazetesinden okuyalım:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 628 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 696 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar