Erozyona karşı mücadele eden silahlı bir izci örgütü

1994 yılı Kasım ayında gazeteler okuyucularına büyük başlıklarla bir haber verdiler. Köyleri yakılan 10 muhtar Meclis’te Başbakan Çiller’le görüşmüş, “Köyümüz...

1994 yılı Kasım ayında gazeteler okuyucularına büyük başlıklarla bir haber verdiler. Köyleri yakılan 10 muhtar Meclis’te Başbakan Çiller’le görüşmüş, “Köyümüz yakılırken helikopterlerden yakanlara yardım atıldı” diyen muhtarlara Çiller şöyle demişti: “Gözlerimle görsem inanmam, PKK’nın helikopterleri olabilir.”
O yıllarda yakılan yüzlerce köy hakkında gazetelerde çıkmış en büyük haber bu olabilir: “PKK’nın helikopterleri yapmıştır.”
Bu açıklamayla dalga geçen PKK’ya yakın bir dergi kuyruğuna PKK yazılmış bir helikopter fotoğrafının altına şöyle yazmıştı “PKK savaşta kahramanlık gösteren gerillalarını yılda iki defa turistik bir gezi için Aspendos’a gönderiyor."
O gün devletin her türlü akla zarar açıklamasına inanan medyanın bir kısmı bugün aynı geleneği PKK için sürdürüyor.
PKK’nın medya propagandasının merkez medyada bir habere, yoruma dönüşmesi an meselesi. Son örnek en az Çiller’in PKK helikopteri kadar gülünçtü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 680 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 175 Okunma Merhaba ey post-Kemalist CHP 08 Nisan 2024 | 1.008 Okunma AK Parti’nin çözmesi gereken havuz problemi 06 Nisan 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar