“Eee barajı geçtik şimdi ne yapacağız?”

“Cumhurbaşkanının hükümet kurmak için uzun süredir görev vermemesi normal değil. AKP bir aydır hakkı olmadığı halde hukuksuz ve gayrimeşru olarak Türkiye'yi yönetiyor...”Ankara Hukuk mezunu, 8...

“Cumhurbaşkanının hükümet kurmak için uzun süredir görev vermemesi normal değil. AKP bir aydır hakkı olmadığı halde hukuksuz ve gayrimeşru olarak Türkiye'yi yönetiyor...”
Ankara Hukuk mezunu, 8 yıldır Meclis’te olan, yüzde 13 oy almış bir partinin genel başkanı için fazla bilgisizce bulunacak bu sözlerin de altına imza atmayı başarmış Demirtaş’ın esas eksiği muhakkak bir Google mesafesindeki anayasal bilgi değil.
AKP düşmanlığından geceleri uyuyamayanların bile aklına gelmeyen seçim sonrası anayasal sınırlar içinde geçici görev yapan hükümeti gayrimeşru ilan etmenin ilk onun aklına gelmesini sürpriz bulmayanlar çıkabilir.
Seçim kampanyasına üç kere “Seni başkan yaptırmayacağız” diyerek başlayıp, seçim sırasında ofisleri, mitingleri bombalanınca fail olarak yine bu iktidarı göstermiş, seçimden bir gün sonra da ilk açıklamalarından birinde “Korkmayın sizi asmayacağız, yargılayacağız” demiş bir siyasi parti liderinden beklenemeyecek bir Sabih Kanadoğlu performansı da değil tabii.
Ama yine de insan o meşhur sözde dendiği gibi hayret ediyor.
Kürt meselesini çözmek için yola çıkmış bir partinin eşbaşkanı, bu meseleyi çözmek için inisiyatif almış, üç yıldır birlikte çözüm süreci yürüttükleri bir partiye, lidere düşmanlıkta niye hep şampiyonluk peşinde koşar? Bunun son seçimde AK Parti’den aldığı oylarla barajı geçmiş partisine de, uğruna siyaset yaptığı Kürt halkına da nasıl bir faydası var?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt Memet şimdi de sandığa mı? 23 Mart 2024 | 1.519 Okunma Artık Kürt sorunu yok, Kürt gerçeği var 18 Mart 2024 | 3.896 Okunma Programa çıkar mısınız? Peki ne kadar? 11 Mart 2024 | 990 Okunma Hayır size de operasyon çekmiyorlar 09 Mart 2024 | 777 Okunma Muhafazakar dünyadaki Gazze kırgınlığı bir kırılmaya döner mi? 04 Mart 2024 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar