Cinayetten iki gün önce

Üzerinden sekiz yıl geçti. Savcılar, hakimler değişti. Davaya kamuoyunun ilgisi azaldı, daha az haber olmaya başladı. Cinayette ihmali olan devlet görevlilerine yönelik soruşturma son olarak 17 Aralık operasyonunu yapan savcı...

Üzerinden sekiz yıl geçti. Savcılar, hakimler değişti. Davaya kamuoyunun ilgisi azaldı, daha az haber olmaya başladı. Cinayette ihmali olan devlet görevlilerine yönelik soruşturma son olarak 17 Aralık operasyonunu yapan savcı Muammer Akkaş’taydı. Yıllarca soruşturmaları hasıraltı eden savcı Aktaş, görevden alınınca, kamuoyunun solundan destek için “Tam da Dink davasında adım atacaktım” diye dalga bile geçti.
Ama ardından soruşturmayı alan savcı bugüne kadar dokunulamayan polis şeflerini ifadeye çağırdı, bir kısmının tutuklanmasına karar verildi.
8 yıl sonra ilk kez titizlikle ve kimseyi koruma kaygısı güdülmeden yürütülen Hrant Dink cinayeti soruşturmasında sekiz yıl boyunca saklanan bilgiler, belgeler bir bir ortaya çıkıyor. Bugüne kadar dokunulamayan isimlere dokunuluyor.
Soruşturmanın yakında iddianamesinin çıkması bekleniyor.
O iddianamenin detaylarını ilk kez dün gece Ceren Kenar’la birlikte hazırladığımız TRT Haber’de yayınlanan Şimdi ve Burada programında yayınladık.
İddianamede halen tutuklu olan şüpheliler Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkanı Ramazan Akyürek, eski İstanbul Emniyet İstihbarat Şube Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve Eski Emniyet İstihbarat Dairesi Başkan Yardımcısı Coşkun Çakar, Fethullah Gülen cemaati adına kurulan suç örgütünün yöneticileri olmak, Hrant Dink cinayetini tetikçinin adını bile bilmelerine rağmen örgüt menfaatleri için izlemekle yetinmek ve böylece tasarlayarak bir kişiyi kasten öldürmeye yardım etmekle suçlanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 72 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 691 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 177 Okunma Merhaba ey post-Kemalist CHP 08 Nisan 2024 | 1.009 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar