Can Atalay için neden Anayasa buruşturulup atıldı?

Bu soru, Can Atalay’ın vekilliğini düşüren hükmü Meclis’te okuyan Bekir Bozdağ’a Anayasa buruşturup atan milletvekiline değil.Onun yaptığı Anayasa’ya hukuken yapılanın fiilen gösterilmesinden...

Bu soru, Can Atalay’ın vekilliğini düşüren hükmü Meclis’te okuyan Bekir Bozdağ’a Anayasa buruşturup atan milletvekiline değil.

Onun yaptığı Anayasa’ya hukuken yapılanın fiilen gösterilmesinden ibaretti.

Dün TBMM’de yaşanan olaylardan sonra herkesin herhalde ilk aklına gelen esas soru şudur:

Buna değecek ne yaptı Can Atalay?

Can Atalay ne yapmış olabilir ki Anayasa Mahkemesi’nin iki hak ihlali kararına rağmen, önce ilk dereceli mahkeme, sonra Yargıtay 3. Ceza Dairesi Anayasa’ya meydan okudu, MHP lideri Bahçeli milletvekilliğinin düşürülmesini Meclis kürsüsünden istedi, TBMM Başkanı bile aylarca direndi ama tepeden bir müdahaleyle Bekir Bozdağ başkanvekili iken karar okutuldu, TBMM, Anayasa Mahkemesi’ni değil, Yargıtay 3. Ceza Dairesi’ni esas aldı, aynı anda AYM, TBMM ve Anayasa buruşturulup atıldı?

Can Atalay solcu, aktivist bir avukat. Biraz haber karıştıran herkes onun adını kamuoyunda tartışılan pek çok davada görmüş olabilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu normalleşmeyi nereden hatırlıyoruz? 04 Mayıs 2024 | 411 Okunma Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 635 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.045 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 698 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar