Bu yaz tatile nereye gidemesek?

Okullar kapandı, havalar ısındı. Türkiye’de henüz bir yazlığı olmayan orta sınıf ailelerin evlerinde bu aralar tek bir gündem var.Bu yaz tatile bir yere gidebilecek miyiz?Ailece tatile gitmek Türkiye’de orta ve üst...

Okullar kapandı, havalar ısındı. Türkiye’de henüz bir yazlığı olmayan orta sınıf ailelerin evlerinde bu aralar tek bir gündem var.

Bu yaz tatile bir yere gidebilecek miyiz?

Ailece tatile gitmek Türkiye’de orta ve üst sınıf ailelerde kitlesel turizmin son 40 yılda yaygınlaşmasıyla oturmuş bir gelenek.

Özellikle son 20 yılda milli gelirin yükselmesi, uçak yolculuğunun lüks olmaktan çıkması, otoyolların ve araba sayısının artması, otel seçeneklerinin çoğalması ve tabii şehirleşme ve yoğun çalışma temposuyla tatil bir alışkanlık ve ihtiyaç haline geldi.

Son üç yazı pandemi yasakları yüzünden tatilsiz geçirenler, maske ve mesafe kısıtlarının kalktığı bu yazı iple çekiyorlardı.

Ama tatil planları yapmak için bilgisayarlarının başına oturanlar ülkenin enflasyon gerçeğiyle sert bir yüzleşme yaşadılar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt Memet şimdi de sandığa mı? 23 Mart 2024 | 1.518 Okunma Artık Kürt sorunu yok, Kürt gerçeği var 18 Mart 2024 | 3.894 Okunma Programa çıkar mısınız? Peki ne kadar? 11 Mart 2024 | 990 Okunma Hayır size de operasyon çekmiyorlar 09 Mart 2024 | 777 Okunma Muhafazakar dünyadaki Gazze kırgınlığı bir kırılmaya döner mi? 04 Mart 2024 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar