Bir zatla ilgili verilen karar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayeti dosyasının gönderildiği Suudi Arabistan’a gitmeden önce katıldığı son iftarda Gezi Olayları davasındaki karar üzerine konuştu ve şöyle...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kaşıkçı cinayeti dosyasının gönderildiği Suudi Arabistan’a gitmeden önce katıldığı son iftarda Gezi Olayları davasındaki karar üzerine konuştu ve şöyle dedi:

“En son malum, bir zat ile ilgili verilen karar bazı çevreleri çok rahatsız etti. Kimdi bu adam? Bu adam Türkiye'nin Soros'uydu ve bu adam Gezi olaylarının perde arkası koordinatörüydü. Yargımız onunla ilgili nihai kararını verdi ve bu karar da belli çevreleri, ciddi manada rahatsız etti. Kusura bakmasınlar, bu ülkede hukuk var, bu ülkede yargı var ve bu yargı da kendi inandıklarını, bildiklerini hakkın egemen olması için bu kararı verdiler, vereceklerdir.”

Peki neden Cumhurbaşkanı, “Gezi Olayları davasında verilen karar” yerine, “bir zatla ilgili verilen karar”, “onunla ilgili verilen karar” dedi?

Halbuki günlerdir aralarında Meral Akşener’in olduğu muhalefet karara Gezi’yi savunarak tepki gösteriyor?

Yoksa bu davada o meşhur tweetteki gibi söylersek mesele sadece Gezi değil miydi?

Hatta bu davada mesele aslında hiçbir zaman Gezi olmadı mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt Memet şimdi de sandığa mı? 23 Mart 2024 | 1.519 Okunma Artık Kürt sorunu yok, Kürt gerçeği var 18 Mart 2024 | 3.896 Okunma Programa çıkar mısınız? Peki ne kadar? 11 Mart 2024 | 990 Okunma Hayır size de operasyon çekmiyorlar 09 Mart 2024 | 777 Okunma Muhafazakar dünyadaki Gazze kırgınlığı bir kırılmaya döner mi? 04 Mart 2024 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar