Aşırı yalan söylemekten kaynaklanan ölümler…

Cumartesi günkü Özgür Gündem gazetesinin manşeti “AKP-DAİŞ Karargâhı”ydı.  PKK’ya yakın Dicle Haber Ajansı’nın haberini manşet yapan gazetenin iddiası büyük...

Cumartesi günkü Özgür Gündem gazetesinin manşeti “AKP-DAİŞ Karargâhı”ydı.  PKK’ya yakın Dicle Haber Ajansı’nın haberini manşet yapan gazetenin iddiası büyük görünüyordu. 

Spotlardan okuyalım:

“AKP’nin Tel Abyad’dan çıkarılan tecavüz ordusu DAİŞ çetesine Akçakale’de karargâh olarak tahsis ettiği evin yeri belirlendi. Ev askerin hemen yanı başında ve sınıra yakın.”

“DAİŞ’le ortaklığını artık gizleme gereği duymayan AKP, Akçakale sınır kapısını gören bir evi DAİŞ çetecilerine tahsis etti. DİHA’nın çektiği görüntülerde DAİŞ'çiler ve bombalı saldırılarda kullanılan plakasız araçlar dikkat çekiyor.”

“Önceki gün DİHA ve Evrensel gazetesi muhabirlerini 'Kafanızı Keseriz' diye tehdit eden DAİŞ’çilere Urfa Valisi İzzettin Küçük’ün Akçakale ziyaretinden hemen sonra yer tahsis edildiği belirtiliyor. A.A. adlı ev sahibine ise ayda 100 bin lira kira ödendiği kaydediliyor.”

Haberde fotoğraflar da var. Neredeyse “karargâhın” kapısının önüne kadar gidip çekilmiş fotoğraflar bunlar.  Büyük cesaret! Evin önünde sere serpe oturan “İŞİD’çilerin” rahatlığı da dikkat çekici.  O halde neden belirlendi diye başlayan haber “belirtildi”, “kaydedildi” gibi belirsiz ibarelerle ilerlemiş diye dikkatli okurlar muhakkak şüphelenmeye başlamıştır. Fotoğraflarda görünen  “tek göz oda”dan ibaret  ev de (pardon karargâh) 100 bin lira aylık kirasıyla Türkiye’nin en pahalı evi olmalı. Bu fiyata Boğaz'da en görkemlisinden bir yalı bile tutabilirmiş IŞİD.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 691 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 910 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 175 Okunma Merhaba ey post-Kemalist CHP 08 Nisan 2024 | 1.008 Okunma AK Parti’nin çözmesi gereken havuz problemi 06 Nisan 2024 | 725 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar