Aile Whatsapp gruplarından İtalya’nın başına

Karar Gazetesi Yazarı Yıldıray Uğur'un bugünkü (26.09.2022)''Aile Whatsapp gruplarından İtalya’nın başına'' başlıklı yazısı.

Dün İtalyanlar sandığa gitti. Ve muhtemelen sandıktan aralarında Berlusconi, Salvini’nin de olduğu sağ ve aşırı sağ blok önde çıktı. En önde çıkan ve İtalya tarihinin ilk kadın başbakanı olmaya yakın olan ise Fratelli d'Italia yani İtalya’nın Kardeşleri partinin 44 yaşındaki lideri Giorgia Meloni.

Bu isim çok tanıdık gelmemiş olabilir ama muhtemelen yüzünü görenler ben bunu bir yerde görmüştüm duygusuna kapılacak.

Çünkü onun bir konuşması geçen yıl Türkçe altyazılı olarak günlerce Türk televizyonlarında, sosyal medyasında dönmüş, aile whatsapp gruplarında bile çok popüler olmuştu.

Şöyle diyordu o konuşmasında:

“Emmanuel Macron'un sorumsuzluğuna yazıklar olsun. Libya'yı bombalayanlar onlar oldu. Çünkü İtalya'nın Kaddafi ile enerji alanında özel ilişkilerinin olması onları endişelendiriyor. Aynı zamanda bizi bu hale getiren göç dalgalarının önünde bulduk kendimizi. Bu arada Fransa, Afrika'yı sömürmeye devam ediyor. 13 ülkede para birimi bastırıp üzerlerine damgalıyor ve çocukları madenlerde çalıştırıp hammadde edinmeye devam ediyor. Fransa nükleer reaktörleri için kullandığı uranyumun yüzde 30'unu Nijer'den çıkarıyor. Ve hal böyleyken Nijer nüfusunun...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kayyım şampiyonluğa da mı karşı? 22 Nisan 2024 | 632 Okunma Benzemiyor mu? 20 Nisan 2024 | 1.044 Okunma Barcelona mı İstanbul mu daha pahallı? 17 Nisan 2024 | 696 Okunma Bu tekinsiz dünyada ülkeyi kim koruyabilir? 15 Nisan 2024 | 912 Okunma Bana kimle bayramlaştığını söyle... 10 Nisan 2024 | 180 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar