15 Temmuz İddianamelerinden öğrendiklerimiz -8-

Akıncı İddianamesi’ne göre 15 Temmuz darbe girişimi Akıncı Üssü’nden şöyle yönetildi:“Akın Öztürk, Kubilay Selçuk, Ünsal Coşkun, Ömer Faruk Harmancık, Hakan Evrim, Ahmet...

Akıncı İddianamesi’ne göre 15 Temmuz darbe girişimi Akıncı Üssü’nden şöyle yönetildi:
“Akın Öztürk, Kubilay Selçuk, Ünsal Coşkun, Ömer Faruk Harmancık, Hakan Evrim, Ahmet Özçetin, Mehmet Fatih Çavur ile Fetullahçı terör örgütünün sivil kanadına mensup Adil Öksüz, Kemal Batmaz, Hakan Çiçek, Nurettin Oruç ve Harun Biniş gibi isimlerin 143. Filoda toplandıkları, adı geçen şahısların kimin nereye ne şekilde gideceğine, hangi eylemlerin yapılacağına, hangi noktaların uçak ve helikopterle vurulacağına karar verdikleri, alınan kararları Ahmet Özçetin ve Mehmet Fatih Çavur'a ilettikleri…”
İddianamede daha önce medyada da yer alan darbe gecesi Akıncı Üssü’ndeki 143. Filo’nun bir koridoruna ait gece yarısı saat 03.00’ten sonraki güvenlik kamerası görüntülerinde Kemal Batmaz, Harun Biniş ve Nurettin Oruç net bir şekilde görülüyor. Fakat Adil Öksüz ve Hakan Çiçek’i Akıncı Üssü’nde gösteren bir görüntü yok.
Ama o gece Adil Öksüz’ü de Akıncı Üssü’nde gördüklerini söyleyen üç önemli şahit var.
Birincisi darbe gecesi Akıncı Üssü’ne getirilen Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’a “Dilerseniz sizi kanaat önderimiz Fetullah GÜLEN ile görüştürürüz” diyen (Akar’ın ifadesi) Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Hakan Evrim. Evrim’in 11/10/2016 tarihli ifadesi iki farklı şekilde yer alıyor iddianamede:
".... Ben 143. filonun içerisine girip gazino bölgesine gittiğimde içeride yaklaşık 30 civarında sivil giyimli şahıs vardı. Ellerinde dizüstü bilgisayarlar, leptoplar, IPAD'ler vardı. Televizyon da yanılmıyorsam açıktı. Anladığım kadarıyla haberleri seyrediyorlardı. Yoğun bir şekilde de telefon görüşmesi yapıyorlardı. Adil Öksüz'ü önceden tanımam. 143. Filonun gazino bölgesinde ilk defa Adil Öksüz'ü gördüm. Çünkü resimlerini daha sonra basından takip ettim. Ben Adil Öksüz'ü gördüğümde yanındakiler ile konuşuyordu. Fakat neler konuştuğunu bilmiyorum. Yalnız dediğim gibi içeride yoğun şekilde sivil giyimli şahıslar vardı ve alışılmış TSK harekât merkezi görünümü yoktu. Daha sonra parçaları oturttuğumda aslında o gece ülkemize karşı yapılmak istenen darbenin yönetim yerinin 143. Filonun gazino kısmı olduğunu anladım...”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Kürt Memet şimdi de sandığa mı? 23 Mart 2024 | 1.518 Okunma Artık Kürt sorunu yok, Kürt gerçeği var 18 Mart 2024 | 3.894 Okunma Programa çıkar mısınız? Peki ne kadar? 11 Mart 2024 | 990 Okunma Hayır size de operasyon çekmiyorlar 09 Mart 2024 | 777 Okunma Muhafazakar dünyadaki Gazze kırgınlığı bir kırılmaya döner mi? 04 Mart 2024 | 835 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar